string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Test duurzame drinkbekers op Koeman Tribune.

Dinsdag 12 september 2023 om 10:15

FC Groningen zal ook maandagavond tegen Jong PSV op de Koeman Tribune verder gaan met de test met duurzame drinkbekers. Supporters op de Koeman Tribune die tijdens deze thuisduels drinken bestellen bij de horeca-units of de horecacontainers in Euroborg krijgen dit uitgeserveerd in een duurzame drinkbeker. Op deze FC Groningen-hardcups zit een statiegeld van €2,-. Het gaat in eerste instantie alleen om een test op de Koeman Tribune, maar FC Groningen is voornemens de duurzame hardcups nog voor de winterstop in te voeren op alle tribunes van Euroborg.  

Om de grote hoeveelheid plastic zwerfaval in te dimmen heeft de overheid besloten dat plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 verboden zijn. Met het invoeren van de FC Groningen-hardcup sorteert de Trots van het Noorden voor op deze wetswijziging en laat het tevens zien voor duurzaamheid te staan. De FC Groningen-hardcups zijn in twee maten te verkrijgen: 0.25L en 0.50L.

Testfase
Remko Fuchs, horecamanager van FC Groningen legt uit waarom de club een proef gaat draaien met de duurzame bekers. “Door een wetswijziging zijn wegwerpbekers vanaf volgend kalenderjaar verboden. Deze regelgeving moet onnodig gebruik van plastic tegengaan en als club die voor duurzaamheid staat, voelen wij de verantwoordelijkheid om hieraan nu al een bijdrage te leveren.”

“Daarnaast zien we in de komende thuiswedstrijden de mogelijkheid dingen te testen, zodat we straks in 2024 niet voor verrassingen komen te staan en het proces kunnen optimaliseren. In landen om ons heen – bijvoorbeeld Duitsland – hebben we gezien dat het gebruik van duurzame bekers heel normaal en volledig geaccepteerd is, maar wij realiseren ons dat in een testfase als deze wellicht niet alles direct vlekkeloos zal verlopen.”

Hoe werkt het? 
Zoals bekend kan er in Euroborg alleen met PIN worden betaald. Bij je eerste bestelling wordt er eenmalig € 2,- per beker toegevoegd. Zodra je naar de unit of container gaat voor een nieuw drankje, neem je de lege beker(s) mee. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker(s), een schone en hoef je niet opnieuw € 2,- af te rekenen. De beker is niet los te koop. Is de beker leeg en ga je niet opnieuw bestellen, dan zijn er drie opties:

Optie 1 | Inleveren voor een horecamunt. 
Je levert je beker in bij een van de horecapunten op de Koeman Tribune en ontvangt dan een munt. Bewaar deze goed, want deze kun je inleveren bij de volgende thuiswedstrijd. De horecamunt lever je voorafgaand aan de volgende wedstrijd weer in bij je eerste bestelling, dan hoef je niet opnieuw € 2,- te betalen voor de beker. 

Optie 2 | Neem de beker mee naar huis.
Je neemt de beker mee naar huis als souvenir. Deze kun je bij de volgende thuiswedstrijd in Euroborg weer inleveren. Heb je bij de volgende thuiswedstrijd je de beker niet bij je, dan wordt er bij de eerste bestelling in het stadion weer €2,- gerekend voor een nieuwe beker.

Optie 3 | Lever de munt in en krijg je geld terug.
De derde optie die je kunt kiezen, is om de munt die je hebt gekregen na inlevering van je beker aan te bieden bij de servicebalie bij ingang 2. FC Groningen zal de waarde van de munt (€2,-) terugpinnen. Over enkele dagen heb je de €2,- per beker terug op je rekening. De kassa nabij ingang 2 is een kwartier voor het einde van de wedstrijd geopend. Terugpinnen kan alleen met een daadwerkelijke pinpas, dus niet met telefoon of horloge.

Let op: alleen de munt is inwisselbaar. Bekers worden niet ingenomen bij de servicebalie! Supporters die vaker in het seizoen in Euroborg een wedstrijd bezoeken, worden verzocht hun beker mee naar huis te nemen of in te leveren voor een munt.

Na afloop van de thuiswedstrijden worden alle ingeleverde bekers gecontroleerd, gereinigd en terug in omloop gebracht. Alleen onbeschadigde bekers kunnen worden ingeleverd. Met deze stap wil FC Groningen een wedstrijdbezoek duurzamer maken en onnodig afval van plastic tegengaan.  

Speciaal ontworpen
De FC Groningen-hardcups zijn speciaal voor en door de Trots van het Noorden ontworpen. Beide bekers laten een collage zien van verschillende sfeeracties op de Noordtribune, dus een echte FC-drinkbeker voor en door supporters.

Het geleidelijk overstappen op FC Groningen-hardcups past in het duurzame ambities van de Trots van het Noorden. De club heeft met OG Clean Fuels één van de meest duurzame hoofdsponsors van Nederland.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Het nieuwe uitshirt: ode aan het Ommeland

22 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

2 dagen geleden

Elftal vragen aan… Fred Diepeveen (ForestWave)