string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Teller op 4.719 seizoenkaarten, Gemeente Groningen koploper.

Vrijdag 09 juni 2023 om 10:28

FC Groningen heeft momenteel 4.719 seizoenkaarten verkocht. Dit aantal is inclusief supporters die een vijfjaarkaart hebben bij de club. Verreweg de meeste seizoenkaarthouders komen uit de gemeente Groningen, gevolgd door supporters uit de gemeente Midden-Groningen. Seizoenkaarthouders van het afgelopen seizoen kunnen tot en met zondag 2 juli hun kaart verlengen.

FC Groningen begon op donderdag 1 juni om 10.00 uur met de seizoenkaartverkoop. Precies negen dagen later stond de teller vanmorgen – vrijdag 9 juni 10.00 uur – op 4.719 seizoenkaarten. Iets meer dan veertig procent van de supporters die tot op heden hun seizoenkaart hebben verlengd of gekocht, komt uit de gemeente Groningen.

Inwoners uit de gemeente Midden Groningen volgen en gaan nek aan nek met supporters uit de gemeente Het Hogeland en de gemeente Westerkwartier. Tynaarlo is de eerste Drentse gemeente op de lijst van meeste seizoenkaarthouders bij FC Groningen.

FC Groningen heeft naast seizoenkaarthouders in Stad en Ommeland ook supporters met een seizoenkaart in Rotterdam, Eindhoven, het Belgische Tervuren en het Duitse Hamburg. Ook supporters woonachtig in Spanje en Schotland verlengden al hun seizoenkaart bij FC Groningen. Het verlengen van de seizoenkaart kan eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl/

Verleng uiterlijk zondag 2 juli
De plekken van de huidige seizoenkaarthouders zijn gereserveerd tot en met zondag 2 juli 23.59 uur. Wie uiterlijk die datum de seizoenkaart verlengt, betaalt een voordeliger tarief. Dit tarief geldt ook voor de supporters die afgelopen jaar geen seizoenkaart hebben gehad en uiterlijk zondag 2 juli besluiten een seizoenkaart aan te schaffen.

De plekken op de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune die momenteel niet worden bezet zijn in de verkoop. Op de Tonny van Leeuwen Tribune is het momenteel alleen mogelijk om een seizoenkaart te verlengen. FC Groningen vond het ongepast om de prijzen van de seizoenkaarten te verhogen ten opzichte van afgelopen seizoen. Een seizoenkaart bij FC Groningen is te koop vanaf €185,-. Na zondag 2 juli geldt een ander tarief. Het loont om vroeg te beslissen.

Wie uiterlijk zondag 18 juni beslist de seizoenkaart te verlengen, kan kiezen voor betaling in twee termijnen (het geld wordt omstreeks 28 juni en 28 juli van de rekening afgeschreven). Voor het betalen in termijnen worden wel extra kosten in rekening gebracht. Verlengen van de seizoenkaart kan via https://tickets.fcgroningen.nl/

Ruildagen
FC Groningen organiseert daags na de deadline van de verlengingsperiode meerdere ruildagen. Voor de supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune zijn de ruildagen op maandag 3 en dinsdag 4 juli. Voor supporters op de Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune is dat woensdag 5 juli. Alle niet-verlengde of -verkochte plekken zijn dan beschikbaar.

Seizoenkaarthouders die willen ruilen, kunnen hun huidige seizoenkaart tot en met zondag 2 juli verlengen en daarna gebruikmaken van de ruilmogelijkheid. Door de seizoenkaart voor de deadline te verlengen, betaal je het voordelige tarief. Ruil je naar een vak in een andere prijscategorie betaal je het verschil bij of krijg je het prijsverschil terug. Vanaf vrijdag 7 juli 10.00 uur start de verkoop van de op dat moment vrije plaatsen. Dit geldt dan ook voor de beschikbare plekken op de Tonny van Leeuwen Tribune. In de week van maandag 3 juli 00.00 uur tot vrijdag 7 juli 10.00 uur zal er geen seizoenkaartverkoop plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Mooi affiche in Euroborg, vanavond 20.00 uur thuis tegen ADO Den Haag

06:58
2 weken geleden

FC Groningen in voorbereiding op vol voetbalweekend in Euroborg

3 weken geleden

Twee thuiswedstrijden op komst, verkoop Helmond Sport-uit gestart