Teleurstellend verlies in Eindhoven.

Dinsdag 09 december 2008 om 10:02

Zaterdagavond heeft FC Groningen met 4-2 verloren van PSV. De eerste helft speelde FC Groningen in Eindhoven een geweldige wedstrijd en kwam het met doelpunten van Berg en Lovre verdiend op een 2-0 voorsprong. De tweede helft was het PSV dat het spel maakte en de Eindhovenaren scoorden maar liefst vier keer binnen vijftien minuten.

Voor FC Groningen was het zaterdag de duizendste wedstrijd die de club speelde in de eredivisie. Dit magische getal had reden moeten zijn voor een feestje, maar helaas was het resultaat teleurstellend. Oud- Groningen speler Stefan Nijland startte bij PSV in de basis. Bij FC Groningen stond Brian van Loo op doel ter vervanging van de geblesseerde Luciano. FC Groningen speelde een goede eerste helft met leuk en agressief voetbal.
In de 8ste minuut loste Petter Andersson het eerste schot op het doel van PSV, waarop keeper Isaksson zich moest strekken om een doelpunt te voorkomen. De tweede kans voor Groningen was de corner van Garcia die door Fredrik Stenman voorlangs werd gekopt. In de 29ste minuut had Marcus Berg een vrije doortocht naar het PSV- doel, maar verdediger Salcido kon nog net een voet tegen de bal krijgen.
In de 31ste minuut was er dan toch het eerste doelpunt voor Groningen. Garcia speelde na een aantal prachtige passeerbewegingen de bal naar Lovre. De aanvoerder zette de bal voor en via een hakje van opnieuw Garcia kon Marcus Berg de bal in de kruising schieten: 0-1. Vla na het doelpunt van FC Groningen was Timmy Simons dicht bij de gelijkmaker, maar Van Loo wist de bal tot een hoekschop te keren. Vlak daarna kon Andersson voorkomen dat Nijland gevaarlijk werd voor het Groningen-doel. In de extra tijd werd een voorzet van Andersson scherp binnengewerkt door Goran Lovre: 0-2.
De tweede helft
Na rust begon PSV met twee wissels: Amrabat en Bakkal waren in het veld gekomen voor Nijland en Wuytens. Dit bleken van trainer Huub Stevens twee gouden wissels. Binnen een kwartier scoorden de Eindhovenaren vier keer. In de 54ste minuut was het Bakkal die de voorzet van Lazovic achter Brian van Loo werkte: 1-2. In de 57ste minuut was het opnieuw Bakkal, maar nu op aangeven van Timmy Simons: 2-2. FC Groningen kreeg niet de tijd om van de schrik te bekomen, want in de 61ste minuut was het de andere invaller Amrabat die de bal vanaf links tegen de lat schoot, waarna Lazovic de 3-2 binnen kopte.
FC Groningen was niet in staat na deze snelle terugkomst van de thuisploeg om voetballend nog op gang te komen. De wedstrijd was echt gespeeld in de 69ste minuut toen Nordin Amrabat dit maal bedoeld voorgaf en Lazovic het vierde doelpunt achter van Loo wist te prikken: 4-2. De laatste twintig minuten voegden eigenlijk niets meer toe aan de wedstrijd. Hiariej en Metaj kwamen bij de Groningers nog in het veld, maar er veranderde niets meer aan de eindstand. Voor FC Groningen was het de derde wedstrijd op rij, waarbij ze met lege handen kwamen te staan. Hopen dat het komende zondag in Euroborg tegen FC Twente beter zal gaan.
Van Loo; Svejdik (80’ Hiariej), Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore, Andersson (84’ Metaj), Holla, Lovre; Berg, Garcia. Rest bank: Koopmans, Matthijs, Meerdink, Olijve, Kluin.