string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tegen Vitesse opnieuw 1-1 in Euroborg.

Zondag 14 december 2014 om 16:37

FC Groningen heeft in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Voor de pauze scoorde Bertrand Traoré de openingstreffer. Tjaronn Chery redde met zijn doelpunt voor de FC een punt: 1-1. Na zestien speelrondes staat Groningen nu op de achtste plek met 23 punten.

In Euroborg was er vooraf weinig twijfel over de opstelling van FC Groningen. Trainer Erwin van de Looi had zijn startende elf afgelopen vrijdag al duidelijkheid gegeven en daarmee was het duidelijk dat Mimoun Mahi zijn basisdebuut zou maken in het groen-wit. Door de hersenschudding van Hans Hateboer startte Johan Kappelhof als rechtsback en begon Martijn van der Laan links in het centrum van de verdediging. Yoëll van Nieff keerde na zijn ziekte terug in de basis, op zijn vertrouwde linksachterpositie.
Furieus
Bij Vitesse waren er wel diverse omzettingen ten opzichte van het duel van vorige week, ook al door de schorsingen van rechtsback Wallace en middenvelder Davy Pröpper. Trainer Peter Bosz liet Kelvin Leerdam als rechtsachter starten in de wetenschap dat FC Groningen niet met een pure linksbuiten zou spelen. Op het middenveld gaf hij de voorkeur aan McEachran en in de voorhoede verving hij Dauda voor Traoré.
Het was in Euroborg meteen vanaf de aftrap duidelijk met welke intenties de thuisclub aan de aftrap stond. Mimoun Mahi kreeg in de vierde en twaalfde minuut twee schotkansen, waarbij hij in het tweede geval mogelijk beter had kunnen afspelen aan teamgenoot Tjaronn Chery. Na het furieuze begin kregen de gasten in het vervolg van de eerste helft meer grip op de wedstrijd, hoewel spits Traoré liefst vijfmaal achtereen wegens buitenspel werd afgevlagd.
Treffer
Het eerste bedrijf leek af te stevenen op een doelpuntloze 45 minuten, maar toen kwam Vitesse toch op voorsprong. Na een voorzet van Qazaishvili op Traoré stond Martijn van der Laan even op het verkeerde been en kon de spits van de Arnhemmers via de binnenkant van de linkerpaal de 0-1 aantekenen. Een minuut voor rust was er nog een vlammend schot van Chery. Na de pauze was het duidelijk dat beide ploegen veel belang hechtten aan drie punten en werd het een duel op het scherp van de snede.
Tjaronn Chery moest zich eerst aan zijn been en vervolgens aan zijn hoofd laten behandelen, voordat hij in de 61ste minuut de hoofdrol speelde bij de gelijkmaker. Een schot van Mahi werd door doelman Room van Vitesse verkeerd ingeschat en in de rebound was Chery er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schuiven. FC Groningen leek even de touwtjes terug in handen te nemen, maar was daartoe toch niet in staat.
Twee kanten
In de laatste twintig minuten werden bij FC Groningen drie omzettingen gedaan. Eerst werd Mahi afgelost door Dino Islamovic en vervolgens Jarchinio Antonia door Nick van der Velden. De laatste wissel (Lindgren voor Van der Laan) had tot gevolg dat Kappelhof terug in het centrum kwam te staan en Tom Hiariej de laatste vijf minuten reguliere speeltijd en vier minuten extra tijd als rechtsback stond opgesteld.
Door een fout van Eric Botteghin kreeg invaller Zakaria Labyad van Vitesse nog een aardige mogelijkheid op de winnende treffer, maar speelde hij de situatie niet goed uit samen met zijn ploeggenoten. In de derde minuut van de extra tijd was het Michael de Leeuw die een inzet na een voorzet van Maikel Kieftenbeld van de doellijn gered zag. Zo bleef het voor de derde keer op rij 1-1 in Euroborg en kwam de FC net als tegen PSV terug van een achterstand, maar voelde het behaalde punt deze keer niet als een winstpunt maar juist als twee verliespunten.
Komende woensdag zijn in Euroborg geen punten te verdelen, maar is de opdracht FC Volendam uit het bekertoernooi te werken. Aanvang is 19.30 uur en de toegang bedraagt 10 euro voor alle reguliere tickets. Zaterdag sluit FC Groningen de eerste helft van de competitie en het voetbaljaar 2014 af met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

Opstelling FC Groningen
Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan (86’ Lindgren), Van Nieff; Antonia (82’ Van der Velden), Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Mahi (73’ Islamovic), De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Payne, Arias.
Opstelling Vitesse
Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic (91’ Nakamba), Qazaishvili, McEachran; Ibarra, Traoré (74’ Dauda), Oliynyk (62’ Labyad).
Rest bank: Houwen, Kruiswijk, Bosz, Diks.
Toeschouwers: 18.692
Scores: 42’ Traoré (Qazaishvili) 0-1; 61’ Chery (rebound) 1-1
Scheidsrechter: Vink
Overige officials: Simons, Balder en Van den Kerkhof
Gele kaarten: 73’ Vejinovic, 87’ Leerdam

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Luciano Valente: als het tegen zit

1 week geleden

Hoe High Tech is Groningen?

2 weken geleden

Oud-FC Groningen in actie tegen Gasselternijveen en Stadspark