Teammanager Bolt en FC Groningen uit elkaar

25 april 2022

Edwin Bolt vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De teammanager van de Trots van het Noorden gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bolt is sinds 2004 in verschillende functies verbonden aan de club, waarvan de laatste vijf jaar als teammanager van het eerste elftal.

Edwin Bolt is geen onbekend gezicht binnen FC Groningen. De Groninger begon in 2004 als leider bij de D-pupillen en schoof een paar jaar later door als rechterhand van clubicoon Martin Koeman als coördinator van de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn. Die functie bekleedde Bolt bijna tien jaar voordat hij medio 2017 teammanager werd van de eerste selectie van FC Groningen. “Ik mag wel zeggen dat ik ben opgegroeid met FC Groningen en dat ik de club door en door ken.”
 
Na het huidige seizoen 2021/2022 neemt Bolt dus afscheid van zijn werkzame periode bij de Trots van het Noorden. “Dat doe ik met gemengde gevoelens. Ik heb nog steeds heel veel gevoel bij de club en dat zal altijd zo blijven. Ik heb een groen-wit hart, ben supporter van de club. Maar na bijna twintig jaar bij de FC zijn er haarscheurtjes ontstaan in de samenwerking en is het helaas tijd om te gaan. Dat heb ik met de club besproken. Ik ga dus op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Alles ligt wat dat betreft nog open. Maar eerst hoop ik dat we het huidige seizoen kunnen afsluiten met deelname aan de play-offs en wie weet wat daarin dan allemaal nog mogelijk is. Het zou een geweldige afsluiting zijn van een hele mooie en dierbare periode bij de club.”
 
Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen zegt in een reactie hierop: “Edwin heeft in de afgelopen periode meermaals aangegeven te twijfelen over het voortzetten van zijn functie. Daarover hebben we met elkaar gesprekken gevoerd, met als uiteindelijke resultaat dat onze wegen na dit seizoen gaan scheiden. Wij zijn Edwin bijzonder dankbaar voor de lange periode waarin hij de club heeft gediend. Hij is en blijft altijd zeer welkom bij FC Groningen en wij hopen met hem op een mooi slot van het seizoen en een passend afscheid.”
 
FC Groningen gaat zich beraden over de invulling van de functie die vacant komt.

Bolt2

Laatste nieuws