string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Tapmahoe Sopacua met contract in eerste selectie.

Woensdag 17 juli 2019 om 16:54

Tapmahoe Sopacua heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 19-jarige verdediger tekende in het Hitachi Capital Mobility Stadion een overeenkomst voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. Hij maakt per direct deel uit van de eerste selectie van de Trots van het Noorden en gaat spelen met rugnummer 28.

Sopacua speelt al sinds het seizoen 2010/2011 in de opleiding van de club. De vleugelverdediger is afkomstig uit Foxhol en speelde voor zijn overstap naar FC Groningen voor VV Hoogezand. De afgelopen seizoenen speelde Sopacua voor FC Groningen onder-19 en onder-17. Nu maakt hij dus de overstap naar de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

Aanvallen
Zoals wel meer vleugelverdedigers was ook Sopacua aanvaller toen hij begon met voetballen. “Links- of rechtsbuiten. Sinds ik in de opleiding van FC Groningen zit, ben ik door de jaren heen steeds een linie terug naar achteren geschoven. Ik heb ook als centrale verdediger gespeeld, maar ik denk dat de positie van vleugelverdediger het beste bij me past. Ook gezien mijn lengte. Ik mag graag aanvallen en in de speelwijze van FC Groningen past dat prima. Ik ben redelijk snel, zeker op de eerste meters.”

Sopacua is blij met zijn profcontract bij FC Groningen. “Daar heb ik al die jaren voor gewerkt. Het is mijn droom om hier in dit stadion te spelen. Zeker voor een jongen uit de eigen opleiding en afkomstig uit de regio is dit heel speciaal.”
Sopacua weet ook wat zijn verbeterpunten nog zijn. “Koppen! Dat kan nog veel beter en zeker voor een verdediger is dat belangrijk. Daar werk ik dan ook hard aan.”

Fledderus reikt shirt uit
Contractondertekening

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen