string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sven Bouland genomineerd voor Strijder van het Jaar.

Donderdag 28 december 2023 om 17:00

Verdediger Sven Bouland heeft zich als tweede speler uit de Opleiding genomineerd voor de eretitel Flonk Hotels Strijder van het Jaar 2024. Eerder dit seizoen verdiende Yénio Holder al een nominatie. Bouland werd ook in het seizoen 2021/2022 al eens genomineerd voor de titel.

De 17-jarige Bouland is verdediger bij FC Groningen onder-18 waarmee hij eerder deze seizoenshelft kampioen werd. Bouland is blij dat hij dit seizoen wederom is genomineerd voor de eretitel Strijder van het Jaar. “Het is een mooie beloning voor mijn prestaties van de afgelopen tijd. Het is voor mij een houvast om door te gaan waarmee ik bezig ben. We zijn onlangs gepromoveerd naar Divisie 1. Ik kijk er naar uit om mezelf te meten op het hoogste niveau.”

Bouland scoort geregeld bij standaardsituaties en draagt ook de aanvoerdersband bij zijn team. “Coaching en leiderschap zijn ontwikkelpunten waarmee ik druk bezig ben. Belangrijk om te hebben in mijn positie.” De verdediger is tevreden met de stappen die hij het afgelopen jaar – sinds zijn vorige nominatie – heeft gezet.  “Ik ben belangrijk geworden voor het team met mijn spel en ook met doelpunten. Wekelijks mag ik ook met Onder-21 meetrainen, goed om mezelf ook onder die weerstand te testen.”

Bouland droomt van Euroborg, heeft al verschillende stappen binnen de Opleiding gezet en is zich bewust dat hij nog belangrijke stappen te zetten heeft. Dit jaar moet de tiener wederom presteren op diverse vlakken. Op het veld met FC Groningen en buiten de lijnen onder meer omdat hij in het examenjaar VWO 6 zit. “Ik doe dit jaar examen en woon niet om de hoek. Dat maakt het allemaal best druk, maar ik heb de droom om profvoetballer te worden. Daar heb ik heel veel voor over. Het drukke bestaan is een ritme geworden en normaal geworden.”

Naast Bouland ontving Yénio Holder eerder dit seizoen een nominatie voor de eretitel Flonk Hotels Strijder van het Jaar. In totaal worden vijf spelers uit de FC Groningen Opleiding genomineerd. Afgelopen seizoen ging de titel naar Thom van Bergen. Eerder werden onder anderen Thijmen Blokzijl, Bjorn Meijer, Tom van de Looi en Ludovit Reis uitgeroepen tot Strijder van het Jaar.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

24 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000