string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Supporter John Ploeg opent duel FC Twente-thuis met fluitsignaal.

Vrijdag 01 oktober 2021 om 10:00

FC Groningen mag vanavond na achttien maanden haar supporters weer ontvangen in een volledig benutte Euroborg. Om de terugkeer van de mogelijkheid op volle tribunes te vieren, krijgt John Ploeg, al vijftig jaar seizoenkaarthouder bij de FC, de eer om het allereerste fluitsignaal te geven en het duel met FC Twente officieel te openen.

Het initiatief om een supporter de wedstrijd te laten binnen via een fluitsignaal wordt zowel in de Eredivisie als in de Keuken Kampioen Divisie uitgevoerd.  Het gebaar aan de supporters is een absolute primeur, het is voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat niet de scheidsrechter, maar de supporter zelf de fluit in gebruik krijgt om de wedstrijd te openen.
 
John Ploeg is een trouwe supporter van de Trots van het Noorden, hij heeft al vijftig jaar een seizoenkaart bij de FC. Erg bijzonder in het jubileumjaar van FC Groningen. John bezocht op jonge leeftijd met zijn oom de FC in Stadion Oosterpark, zijn clubliefde is daar ontstaan en nooit meer verdwenen. Sindsdien heeft de seizoenkaarthouder naast vele prachtige herinneringen en unieke ervaringen, vrienden voor het leven gemaakt. Elke thuiswedstrijd geniet hij naast de voetbalsfeer in Euroborg, van het samenzijn met zijn kameraden.
 
Na 50 jaar de aftrap vanaf de tribunes te hebben gezien, staat John Ploeg vrijdagavond zelf aan het veld om het eerste fluitsignaal te geven. Om 20.00 uur is het zijn moment om de vierde thuiswedstrijd van het seizoen te starten. Kaarten voor het duel met FC Twente zijn te koop via tickets.fcgroningen.nl 

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump