Samenvatting: Strijdlust FC Groningen niet beloond in de Kuip.

Zaterdag 04 maart 2023 om 22:09

FC Groningen heeft zaterdagavond in Rotterdam met 1-0 verloren van koploper Feyenoord. Oussama Idrissi maakte vlak voor het laatste fluitsignaal het enige doelpunt van de wedstrijd. De FC moest een groot gedeelte van de tweede helft met tien man spelen vanwege een tweede gele kaart voor Isak Määttä. FC Groningen knokte voor iedere meter, maar de strijdlust werd niet beloond.

Feyenoord had voor rust in De Kuip beduidend meer de bal dan FC Groningen. Toch noteerde de Trots van het Noorden de eerste kans van de wedstrijd. De FC verwerkte een corner van de Rotterdammers waarna snel de weg vooruit werd gezocht en gevonden.

Elvis Manu werd de ruimte achter de verdediging in gestuurd, maar keeper Timon Wellenreuther was net voor de aanvaller bij de bal. Manu kwam in de eerste helft nog tot twee maal toe vrij achter de laatste lijn, maar telkens vond hij de doelman op zijn weg.

Feyenoord kreeg een mogelijkheid via David Hancko, maar verdediger Thijmen Blokzijl zat er tussen. Een kopbal van Oussama Idrissi  was op het doel, maar niet echt gevaarlijk en op het moment vlak voor rust dat Santiago Gimenez wel in vrije positie kon inkoppen, stond Michael Verrips op de goede plaats. De druk van de thuisploeg was vlak voor rust zeer groot, maar de FC hield stand.

FC Groningen werd ook direct na rust in de achteruit gedwongen en moest een goede kans toestaan aan Alireza Jahanbakhsh. Verrips stond goed opgesteld in de korte hoek. FC Groningen moest na 52 minuten spelen met tien man verder. Isak Määttä had in de eerste helft een gele kaart gekregen omdat hij een ingooi overliet aan een ploeggenoot. De Noor kreeg een tweede kaart nadat hij de bal hard tegen een tegenstander schoot in een uiterste poging uit de verdedigen.

Met een man minder op het veld, kwam de FC er nog slechts sporadisch uit. Het team knokte voor iedere meter en wanneer het Feyenoord een kans moest laten, bracht Verrips redding. Onder meer op een hard schot van Idrissi met nog twintig minuten te spelen. Ook Danilo schoot in de handen van de doelman.

Invaller Damil Dankerlui onderschepte met nog een kwartier spelen een pass op het middenveld, stuurde spits Ricardo Pepi weg. De Amerikaan schoot via een been van een tegenstander vlak over het doel. De laatste fase van het duel was het billenknijpen voor de FC-supporters na een poging op de lat van Feyenoord. De FC knokte, maar de strijdlust leverde uiteindelijk geen punt op. Idrissi krulde een bal in de 88ste minuut in het doel, 1-0. Hierdoor stond FC Groningen aan het einde van de wedstrijd met lege handen.