Strijd om koppositie in Arnhem.

Maandag 28 oktober 2013 om 11:41

Zondag 28 oktober is FC Groningen op bezoek geweest in Arnhem bij Vitesse. Tijdens deze wedstrijd kreeg de FC steun van 380 meegereisde supporters, daaronder waren ook leden van de Junior Club die mee waren gereisd met de FanTour! Beide ploegen konden bij winst de koppositie pakken, de punten werden uiteindelijk gedeeld, het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na het puntverlies van de gehele top van de Eredivisie dit weekend, zou zowel FC Groningen als Vitesse bij winst koploper staan. Dit was te merken aan de mentaliteit van beide teams.
In de beginfase van de wedstrijd werd er door beide ploegen veel druk gezet. Na het eerste kwartier was het Vitesse die de wedstrijd overnam. Zij losten schot na schot op het doel van Bizot, die wederom een topwedstrijd keepte.
FC Groningen kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand en in de 73ste minuut zette Pröpper Vitesse zelfs nog op een 2-0 voorsprong. Echter, in de 75ste minuut, maakte de jonge Zivkovic de totaal onverwachte 2-1. Hierna volgde een periode van druk zetten vanaf de kant van FC Groningen. Dit werd nog beloond met de 2-2 van Chery. FC Groningen is na dit weekeinde gestegen naar de 7e plaats met 18 punten.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 11 Junior Club leden aan de hand van een speler het veld op: Thomas Nederhoed, Quinten Out, Melvin Kiers, Rob Wels, Brian Postma, Stijn Veenstra, Yannick Klinkhamer, Melvin Schokker, Jurre Bartelink, Yermo Nieuwold en Nina Wels.