Strand Larsen, Reis en Bacuna belangrijk in Boetnlaand.

Maandag 06 februari 2023 om 15:59

FC Groningen speelde dit weekend in een kolkende Euroborg gelijk tegen FC Twente. De Trots van het Noorden knokte zich terug van een vroege achterstand. In Boetnlaand speelden Juninho Bacuna en Jørgen Strand Larsen knotsgekke duels, kwam Albert Rusnak uit op het WK voor clubteams en was Ludovit Reis alweer belangrijk in Duitsland.

Spits Jørgen Strand Larsen schoot zaterdag zijn Spaanse club RC Celta op schitterende wijze op een 1-0 voorsprong op bezoek bij Real Betis. De Noorse spits – die vandaag maandag 6 februari zijn 23ste verjaardag viert – scoorde na 6 minuten spelen op fraaie wijze bij de eerste paal. De tweede goal van de spits in La Liga en de start van een doelpuntrijk duel.

De ruststand in Sevilla was 2-2 waarna Strand Larsen 10 minuten na rust een belangrijke rol speelde als aangever voor de 2-3. Na ruim een uur voetbal werd de Noor naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij dat het duel uiteindelijk in 3-4 eindigde. Celta pakte drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud.

Dezelfde stand stond na ruim 90 minuten spelen op het scorebord bij de wedstrijd in de Engelse Championship tussen Swansea City en Birmingham City. Juninho Bacuna kwam direct na rust in het veld bij Birmingham City en was na 10 minuten spelen in de tweede helft belangrijk met een assist. Het betekende de 2-2.

De ploeg van Bacuna kwam na een uur spelen op achterstand en leek met lege handen naar huis te moeten. Twee goals in de blessuretijd draaide het knotsgekke duel helemaal om waardoor Birmingham City met 4-3 won op bezoek in Wales.

Ludovit Reis groeit verder uit tot de grote man op het middenveld bij de Duitse club Hamburger SV. Reis gooide vorige week met een treffer het duel met Eintracht Braunschweig in het slot. Afgelopen weekend maakte de middenvelder de openingstreffer op bezoek bij Hansa Rostock. Reis dook vlak voor rust verrassend op in de spits en schoot de 0-1 tegen de touwen. HSV won door een doelpunt in blessuretijd met 0-2 en is op de goede weg om terug te keren naar de 1. Bundesliga. De ploeg staat tweede in de competitie met twee punten achterstand op de koploper en vier punten los van de concurrentie.

Albert Rusnak speelde afgelopen weekend in de kwartfinale van het WK voor clubteams met zijn Amerikaanse club Seattle Sounders. In Marokko werd met 0-1 verloren van het Egyptische AL Ahly. Het doelpunt viel in de slotfase van de wedstrijd. Rusnak stond in de basis bij de Amerikanen en werd in blessuretijd gewisseld. De verliespartij betekende de uitschakeling voor de ploeg van de voormalig FC’er tijdens het WK voor clubteams.