string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Stevige bezetting Jong FC tegen Jong Sparta.

Maandag 05 oktober 2015 om 14:29

Jong FC Groningen speelt vanavond op Corpus den Hoorn in een stevige bezetting tegen Jong Sparta Rotterdam. De ploeg van coach Alfons Arts speelt met het maximale aantal dispensatiespelers. Zeven spelers van de eerste selectie maken vanaf 18.30 uur hun opwachting.

Het duel tussen de nummers 4 en 2 is naast de strijd om drie punten ook een duel tussen twee ploegen die volgend jaar graag willen deelnemen aan de nieuwe Landelijke Divisie. Sparta pakte 10 punten uit de eerste vier competitieduels en is dus nog ongeslagen.
Groningen haalde tot dusver 7 punten uit vijf wedstrijden en staat drie punten achter het leidersduo AZ en Sparta. Ook Utrecht, Vitesse en Twente zijn gegadigden voor vier tickets in de Landelijke Divisie. Eén van de genoemde zes ploegen zal op basis van een aparte ranglijst instromen in de Jupiler League. Eén zal er genoegen moeten nemen met een plaats in de Topklasse.
Bij FC Groningen wordt vanavond gebruik gemaakt van het maximale aantal van vijf dispensatiespelers. Naast doelman Peter van der Vlag zijn dat Lorenzo Burnet, Tom Hiariej, Jarchinio Antonia en Henk Bos. Van de eerste selectie zijn verder Desevio Payne, Juninho Bacuna, Jesper Drost van de partij. Roland Baas is als international van Oranje onder-20 niet inzetbaar.
Het duel begint vanavond op Corpus den Hoorn om 18.30 uur en de toegang is gratis. Rond 21.00 uur is een verslag op deze website te lezen. Komende donderdag spelen de eerste elftallen van beide clubs, opnieuw op Corpus den Hoorn, een oefenwedstrijd tegen elkaar. Die wedstrijd begint donderdag 8 oktober om 14.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord