In de Nike Eredivisie pakte FC Groningen A1 een verdienstelijk punt tegen AZ A1. Op deze voetbalzaterdag was er enkel verlies voor FC Groningen D1.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 2-2 AZ A1
0-1 (16.), 1-1 Stan Haanstra (30.pen.), 1-2 (36.), 2-2 Twan Nieboer (86.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Marijn Ploem, Mohammed Abdoel Karim (85.Youri ter Arkel), Dennis van Duinen (80.Noel Wever), Daniel Bouman (46.Matthias Hardijk), Ozan Kokcu, Gerald Postma, Stan Haanstra, Rutger Etten (46.Twan Nieboer), Joey Salden (70.Mehmet Gencer).
Dankzij een late treffer van Twan Nieboer pakte FC Groningen A1 in de Nike Eredivisie een punt tegen AZ A1. Twan Nieboer kopte een mooie vrije trap van Matthijs Hardijk van dichtbij ondhoudbaar in het doel. Een minuut later zag Hardijk een vrije trap van twintig meter gered door de doelman. Daarvoor leken de Alkmaarders er lang met de zege vandoor te gaan. In de eerste helft scoorden de gasten tweemaal fraai met een lob. Na een half uur spelen werd Rutger Etten gevloerd in de zestien. Stan Haanstra verzilverde het buitenkansje. In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor AZ maar doelman Erwin Heidekamp hield zijn doel schoon. Stan Haanstra was dichtbij een doelpunt maar de doelman was attent in de een tegen een situatie.
FC GRONINGEN B1 5-3 FC DORDRECHT B1
0-1 (11.), 1-1 Wilko van der Kooi (34.), 1-2 (37.), 2-2 Sam Crowther (44.), 2-3 (50.), 3-3 Wilko van der Kooi (65.), 4-3 Martijn van Maastrigt (80.pen.), 5-3 Ludovit Reis (80.+3)
opstelling FCG B1 Daan Reiziger, Barry Ousmane, Ken Raghoebar, Tapmahoe Sopacua (79.Leonel Miguel), Steyn Strijker, Tom van de Looi, Wilko van der Kooi (79.Giovanni Zwikstra), Mees Gootjes, Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha (62.Ludovit Reis).
De ploeg van trainer Sander van Gessel moest diep gaan om de derde zege van het seizoen te bewerkstelligen. De eerste mogelijkheden waren voor de Groningers maar het waren de gasten die de leiding namen. Zes minuten voor rust schoot Wilko van der Kooi op aangeven van Jhurrey Margaritha raak. Toch ging Dordrecht even later alsnog met een voorsprong de rust in. Snel in de tweede helft werd het alweer gelijk. Via Ousmane Barry en Wilko van der Kooi belandde de bal bij Sam Crowther die met het hoofd scoorde: 2-2. Na slecht ingrijpen in de Groningse defensie wist Dordt voor een derde maal de leiding te nemen. In het slotkwartier zette de FC echter orde op zaken. Eerst scoorde Van der Kooi vrij voor de goalie beheerst de gelijkmaker. In die periode creeerde FC Groningen meerdere kleine kansjes. In de slotminuten kwam Barry in botsing met de doelman. De arbiter gaf een strafschop die onberispelijk werd benut door Martijn van Maastrigt. In blessuretijd stelde Ludovit Reis de drie punten definitief veilig.
ALMERE CITY FC C1 1-1 FC GRONINGEN C1
1-0 (19.), 1-1 Remco Balk (34.)
opstelling FCG C1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Pim Betzema, Daan Scholtens, Thomas Poll (54.Nout de Groot), Max Hamelink (65.Corvin Braun), Joel van Kaam (54.Jesper de Backer), Joris Reiziger (65.Tom van der Werff), Romano Postema (54.Kian Slor), Joshua Sion, Remco Balk.
De C-junioren van FC Groningen hielden aan de wedstrijd in Almere een punt over. De eerste kansen waren voor de thuisploeg en uit eentje daarvan werd gescoord na een onnauwkeurig opbouwmoment van de Groningers. De fase daarna was voor de FC. Trainer Bote Talsma: “Vanaf dat moment zagen we een team dat elkaar hielp en voor elkaar streed. Door een spelverplaatsing kwamen we via de zijkant een keer tot een hele grote kans. Daarnaast werden we ook via de counter gevaarlijk. Net voor rust zetten we enkele keren uitstekend samen druk.” Daaropvolgend kreeg de ploeg twee kansen. Een schot belandde op de lat terwijl uit de andere kans beheerst gescoord werd door Remco Balk. Na rust ging de wedstrijd gelijk op. Almere City had iets meer balbezit en creeerde een aantal kansen meer. “Uiteindelijk is dit gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd,” vond trainer Talsma.
FC GRONINGEN D1 1-6 AJAX D1
0-1 (13.), 0-2 (15.), 0-3 (21.), 0-4 (45.), 0-5 (48.), 0-6 (56.), 1-6 Maurilio de Lannoy (57.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Rob Vegt, Jorg Schreuders, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Gilanni Bos, Luciano Valente, Jesse Glasbergen. Wissels: Redzer Veenkamp, Revelino Slagveer, Xander de Wilde, Roy Mos, Jamai Bont, Stijn Hensema.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen waren op Corpus den Hoorn kansloos tegen Ajax. De gasten waren voor rust veel sterker en drukten dat verschil uit in doelpunten. Tweemaal kwam de FC voor het vijandelijke doel. Luciano Valente schoot naast terwijl een vrije trap van Bastiaan Renkema voor gevaar in de doelmond zorgde. Ook in het tweede half uur waren de Amsterdammers de betere ploeg. Drie minuten voor tijd was het Maurilio de Lannoy die de eretreffer scoorde. Vrij voor de doelman zag hij zijn inzet gekeerd maar in tweede instantie belandde de bal wel in het doel.
SC GENEMUIDEN D1 1-7 FC GRONINGEN D2
0-1 Thom van Bergen (13.), 0-2 Wouter Prins (22.), 0-3 e.d. (28.), 1-3 (31.), 1-4 Thom van Bergen (42.), 1-5 Jorte Geertsma (47.), 1-6 Thom van Bergen (53.), 1-7 David Brouwer (58.)
opstelling FCG D2 Sven Venema, Romano Huizinga, Fofin Turay, Jay Kuiper, Wouter Prins, Milan Schaaphok, Aaron van den Berg, David Brouwer, Thom van Bergen, David van der Werff, Jayden Plassaer. Wissels: Menno Mulder, Jorte Geertsma, Nilay van der Ploeg.
Met een onvervalste zevenklapper verliet het jongste jeugdteam Genemuiden. Na het eerste half uur was de wedstrijd in feite al gespeeld. “Al snel werd duidelijk dat we veel op de helft van de tegenstander zouden spelen,” zei trainer Byron Bakker. “Het lukte ons echter niet om heel veel echt uitgespeelde kansen te creëren omdat we te lang aan de kant bleven spelen waar de tegenstander veel spelers achter de bal had.” Toch ging de ploeg met een 3-0 voorsprong rusten. De FC miste ook nog een strafschop. Genemuiden scoorde een snel doelpunt in de tweede helft maar daarna liepen de Groningers uit naar een 7-1 overwinning. ”Zolang we de bal hebben is het is in dit soort wedstrijden een flinke uitdaging het veld groot te maken en vooral te houden. In de tweede helft lukte dat al iets beter waardoor we vaker gevaarlijk konden worden,” analyseerde Bakker.
Teams Locatie Leeuwarden
FLEVO BOYS C1 0-5 SC CAMBUUR C1
0-1 Bart Kooistra (7.), 0-2 Bart Kooistra (54.), 0-3 Bart Kooistra (59.), 0-4 e.d. (61.), 0-5 Bart Kooistra (70.)
opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (44.Willem de Boer), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Koen Kribben (55.Quinten Lamsma), Jhondly van der Meer (50.Youri Sletering), Bart Kooistra, Feike Zijlstra.
SC CAMBUUR D1 1-1 DE GRAAFSCHAP D1
1-0 Gregory Daraji (34.), 1-1 (46.)
opstelling SCC D1 David Huistra, Max Faber, Floris Smand, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager, Dylano van Dijk, Xanthi Dijkstra, Daan Visser, Gregory Daraji, Matthias Nartey.