string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Stem op het meest memorabele moment tegen PEC Zwolle.

Woensdag 01 december 2021 om 16:00

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met PEC Zwolle.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Bekerwinst 2015
PEC Zwolle was de tegenstander in de finale om de KNVB Beker in 2015. Albert Rusnak zorgde met twee goals voor de 2-0 overwinning en daarmee de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis. Duizenden FC-supporters vierden feest in De Kuip, op de Grote Markt, in huiskamers voor de televisie. Het feest werd drie dagen later nog eens echt samen gevierd in het Stadspark waar ruim 35.000 supporters bij elkaar kwamen om de selectie te huldigen.
 
Late goal De Leeuw
Het competitieduel in Euroborg tussen de FC en PEC Zwolle lijkt op 23 februari 2013 in een 0-0 gelijkspel te eindigen. De laatste minuut van de blessuretijd is al bijna verstreken wanneer Leandro Bacuna nog een keer goed doorzet aan de zijlijn. De middenvelder uit de Opleiding verdient door hard werken een inworp en slingert de bal vanaf de kant nog één keer voor het doel. De bal valt bij de tweede paal voor spits Michael de Leeuw die al vallend tegen de touwen schiet. Een uitzinnige De Leeuw viert de drie punten uitbundig met het fanatieke publiek in Euroborg.
 
Ruime overwinning
FC Groningen heeft in het verleden diverse grote uitslagen neergezet thuis tegen Zwolle. In 1981 werd het al eens 6-2 voor de Trots van het Noorden, in 2003 wordt het 4-0 en op 16 april 2017 wint de FC met 5-1. Bryan Linssen is met twee goals de grote man in dat duel. Ook Mimoun Mahi scoort. Ajdin Hrustic maakt vlak voor tijd zijn eerste treffer voor de FC.  
  
Breng je stem uit!

Wat is jouw meest memorabele moment tegen PEC Zwolle? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump