string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Stefan Nijland onderweg naar PSV.

Maandag 25 augustus 2008 om 15:31

Stefan Nijland zal de komende seizoenen spelen voor PSV in Eindhoven. De aanvaller uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen wordt vanmiddag medisch gekeurd in Brabant en tekent een overeenkomst voor vijf seizoenen in de lichtstad. Hij stond nog tot medio 2012 in Groningen onder contract.

Op de persdag gaf technisch manager Henk Veldmate een toelichting op de overgang van Stef Nijland naar PSV. “Voor aanvang van het seizoen 2007/2008 tekende Stefan zijn eerste contract voor twee seizoenen met de optie voor nog één seizoen. Zijn ontwikkeling ging snel; hij speelde in het Nederlands Beloftenteam, debuteerde in het eerste elftal en stond al snel in de belangstelling van topclubs in binnen- en buitenland.”
Opengebroken
“In de winterstop koos hij er niet voor de overstap naar Ajax te maken, dat een bod van twee miljoen euro had uitgebracht. Op dat moment vond hij het beter voor zijn ontwikkeling bij FC Groningen te blijven. Wij waren bij FC Groningen ook heel blij en tevreden met zijn ontwikkeling en halverwege het seizoen hebben we Stefs contract opengebroken en onder verbeterde voorwaarden en met een langere looptijd een nieuwe overeenkomst afgesloten.”
“Onderdeel van de onderhandelingen was een gelimiteerde afkoopsom. Voor een speler die al op veel interesse van andere clubs kan rekenen, een logische wens. Wij hebben in de onderhandelingen als club bedongen dat een dergelijke som er niet in zou worden opgenomen. Wel hebben we toen de toezegging gedaan dat we met een club in gesprek zouden gaan, als er een serieus bod zou worden uitgebracht.”
Onderhandelingen
“Dit is afgelopen vrijdag telefonisch gebeurd en zaterdag schriftelijk bevestigd door PSV. Zondagmorgen hebben financieel directeur Erik Mulder en ondergetekende met een delegatie van de Eindhovense club onderhandeld en zijn tot een akkoord gekomen. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro en daarnaast een percentage bij doorverkoop. Na Luis Suárez is dit het hoogste transferbedrag in de historie van de club.”
“Dit geeft ons op zich een trots gevoel. Het is een compliment aan de mensen die binnen de jeugdopleiding en de technische staf met hem hebben gewerkt. Over de hoogte van het transferbedrag zijn we tevreden. Maar we hadden Stefan natuurlijk graag langer bij de FC actief gezien. Zo hadden we hem graag zien doorgroeien en een rol spelen in het eerste elftal. Het is dus anders gelopen.”
Vervanger
“De komende dagen gaan we op zoek naar een vervanger. Er zijn enkele kandidaten, maar het zal een pittige klus worden. Deze vacature in de aanval heeft op dit moment net zoveel aandacht als de invulling van een vacature aan de linkerkant. We gaan geen onverantwoorde dingen doen, maar doen onze uiterste best.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga