string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Stef Nijland vertrekt met dubbel gevoel.

Dinsdag 26 augustus 2008 om 10:58

Stefan Nijland maakte gisteren de overstap naar regerend landskampioen PSV. Vandaag zal hij voor ’t eerst trainen op De Herdgang bij de Eindhovense club, die afgelopen zaterdag nog de Johan Cruijff Schaal in de wacht sleepte.

Voor de 20-jarige Nijland was het voorbije weekend vrij onwezenlijk. De maandag verliep al even hectisch. “Vrijdag hoorde ik van de concrete interesse die PSV in me had. Ik wist natuurlijk al wel eerder van mijn zaakwaarnemer dat er zaken speelden, maar ik had ook in mijn achterhoofd dat er nog een week te gaan was voor het verstrijken van de transfertermijn, dus ik was helemaal gefocust op Groningen-Vitesse.”
Vliegen en draven
“Ik heb een lastige voorbereiding achter de rug en begon net de draad weer een beetje op te pakken. Zondag liep ik dus eigenlijk met een heel dubbel gevoel op de Open Dag. Zondagavond ben ik naar Eindhoven gegaan voor onderhandelingen en heb ik een open en eerlijk gesprek met trainer Huub Stevens gehad. Ze volgen me al drie jaar en kennen mijn kwaliteiten.”
“Zondagavond ben ik teruggegaan naar Groningen en maandagochtend heb ik nog wat spullen gehaald uit het stadion en daarna opnieuw naar Eindhoven gegaan voor de medische keuring. Die duurde behoorlijk lang, zo’n drie uur. Ik ben dan ook niet te laat op bed gegaan, want vandaag (dinsdag – red.) moet ik twee keer trainen en zaterdagavond spelen we tegen Utrecht.”

Dubbel gevoel
Terugkijkend op de het afgelopen jaar, beseft Nijland dat het allemaal heel snel is gegaan. “Na Eurovoetbal, mijn eerste contract, definitief bij de eerste selectie, de interesse in de winterstop, een nieuw contract en een paar maanden later zit ik opeens in Eindhoven. Ik heb er wel een dubbel gevoel over. Ik speel al sinds mijn negende bij FC Groningen en het is best lastig om daar alles achter te laten.”
“Ik ben bij PSV perfect opgevangen. Als ik nu naar buiten kijk, heb ik uitzicht op het Philips Stadion. Ik heb ook al een appartement bekeken, dat vlak bij het stadion, het trainingscomplex ligt en dat ziet er goed uit. Komende woensdag zal ik nog afscheid nemen op Euroborg en vrijdagavond ben ik ook bij de wedstrijd Vitesse-Groningen. Mogelijk zit ik daarna nog weer bij de selectie van Jong Oranje. De komende tijd zal ik dan ook nog wel in de roes beleven, waarin ik nu ook zit.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven