string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stadsderby Be Quick-FC Groningen: woensdagavond 19.00 uur.

Woensdag 12 november 2014 om 09:45

Woensdagavond staat een echte Groninger stadsderby op het programma tussen Be Quick 1887 en FC Groningen. Vorig jaar spraken beide clubs de wens uit van de onderlinge oefenwedstrijd tussen de verenigingen een traditie te maken. En dus staan Be Quick 1887 en FC Groningen in die traditie vanavond voor de tweede keer tegenover elkaar in deze derby. Het duel begint om 19.00 uur en de toegang bedraagt 2 euro.

De eerste keer dat beide clubs elkaar in dit verband troffen, was vorig jaar op 4 september 2013. Zowel het Eredivisie-seizoen als het voetbaljaar in de Topklasse, waarin Be Quick 1887 op dat moment speelde, was net afgetrapt. FC Groningen won in een vermakelijke wedstrijd met 3-0 van Be Quick. In totaal zagen 1.450 toeschouwers in Stadion Esserberg dat FC Groningen in de tweede helft afstand nam. Aanvaller Género Zeefuik maakte een glaszuivere hattrick en was zodoende verantwoordelijk voor alle goals.
“De krachtsverschillen tussen Eredivisie en Hoofdklasse zijn duidelijk, maar desondanks werd er vorig jaar toch een aantrekkelijk duel op de mat gelegd,” vertelt Be Quick-voorzitter Dick Osinga in het speciaal gerealiseerde wedstrijdprogrammaboekje. “En dat hopen we vanavond weer te zien.”
Stichting FC Groningen in de Maatschappij
De wedstrijd wordt dit jaar wederom gespeeld in Stadion Esserberg, de thuishaven van Be Quick 1887 op de grens van Groningen en Haren. Toegangskaarten kosten 2 euro per stuk en de kassa’s gaan om 17.30 uur open. De opbrengst van de wedstrijd zal ten goede komen aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, dat heeft aangegeven dit jaar graag een bijdrage te doen aan Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-elftal. Kids United speelt om 17.30 uur een voorwedstrijd tegen Be Quick 1887 E1.
Be Quick-voorzitter Osinga heeft lovende woorden voor de Eredivisionist. “FC Groningen laat al jaren op een uitstekende wijze zien dat het de relaties met de regionale amateurverenigingen vormgeeft. Op onze rondreis in de Topklasse vorig seizoen hebben we ervaren dat in de meeste regio’s niet zo positief wordt gesproken over die relaties. Niet voor niets is de FC Groningen een populaire club in de gehele regio!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren