string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Spitsuur op weg naar 1 september.

Dinsdag 26 augustus 2008 om 14:43

In de 195ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen dagen en kijkt hij vooruit naar de start van de competitie, aanstaande vrijdag in Arnhem tegen Vitesse.

“We hebben bij de club twee zeer hectische dagen achter de rug. Allereerst was daar de organisatie rondom de Open Dag, afgelopen zondag in Euroborg. Voor het organiseren van een dergelijke dag komt heel wat kijken. Waarschijnlijk gaat lang niet alles op zo’n dag goed, maar al met al denken wij toch te mogen stellen dat de Open Dag succesvol was. De reacties van de ruim 15.000 bezoekers bevestigen het beeld dat het overgrote deel van de bezoekers zich zondag uitstekend heeft vermaakt in en om Euroborg.”
Opnieuw veel belangstelling
“Een dag later, gisteren (maandag – red.) dus, hadden we opnieuw veel belangstelling tijdens de traditionele persdag van FC Groningen. Bij deze gelegenheid lichtten wij de koers van de club toe voor het komende seizoen en ook de middellange en langere termijn. Daarna gaf hoofdtrainer Ron Jans zijn visie op het nieuwe voetbalseizoen. De teksten van zowel Ron Jans als die van ondergetekende, waren gistermiddag direct na afloop van de persdag te lezen op deze website. De enorme belangstelling voor al het nieuws rond de club zorgde er gistermiddag voor dat de website overbelast raakte en op piekmomenten moeilijk bereikbaar was. De gepubliceerde artikelen blijven echter bewaard in het archief en zijn dus ook later altijd terug te vinden.”
“Rondom de Open Dag en de persdag speelde natuurlijk nog een belangrijk aspect. PSV had zich afgelopen weekeinde met een concreet en serieus bod gemeld voor Stefan Nijland. Zijn transfer werd zondag tussen beide clubs bekrachtigd, de overgang werd gisteren (maandag – red.) in Eindhoven definitief voltooid. Op de persdag heeft manager technische zaken Henk Veldmate de gang van zaken rond deze transfer gedetailleerd toegelicht. Ook die tekst is nog terug te vinden op deze website.”
Zo snel mogelijk
“Van belang is nu zo snel mogelijk door te schakelen en te kijken naar de toekomst. Tot 1 september, als de transferdeadline sluit, zal het dus spitsuur zijn hier op de kantoren van Euroborg. We wilden al graag nog een speler voor de linkerflank aantrekken, maar nu is het vinden van een extra aanvaller prioriteit geworden. We laten ons hierbij echter niet onder tijdsdruk zetten. Als we een speler aantrekken, moet hij een directe versterking voor de eerste selectie van Ron Jans zijn. Natuurlijk zijn wij voorbereid op dergelijke situaties, maar je kunt pas daadwerkelijk in actie komen als je een vacature in je selectie hebt. De komende week zullen wij dus concreet spelers en clubs gaan benaderen om te proberen de selectie aanvallend tijdig weer op sterkte te krijgen.”
“Hoe dan ook openen we vrijdagavond in het Gelredome van Arnhem de competitie tegen Vitesse. Dit duel is live te zien op de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live. Wilt u voor vrijdag nog abonnee worden, kijk dan op www.eredivisielive.nl of bel met 0909 0101. De selectie telt de dagen af en hoewel het in de voorbereiding allemaal niet als vanzelfsprekend liep, hebben wij toch het gevoel dat we er vrijdag kunnen staan. Gisteren (maandag – red.) voegde ook Sepp De Roover zich bij het eerste elftal. De verdediger van de Belgische Olympische voetbalploeg kwam haast rechtstreeks vanuit Peking naar Groningen om toch aanwezig te kunnen zijn bij onze perspresentatie.”
Zilveren medaille
“Voor een andere Olympiër-ganger van de FC, Oluwafemi Ajilore, was dit niet haalbaar. Hij veroverde afgelopen zaterdag met Nigeria de zilveren medaille tijdens het Olympische voetbaltoernooi. Een geweldige prestatie natuurlijk en we kunnen er alleen maar trots op zijn dat een speler van FC Groningen met een Olympische medaille terugkeert uit Peking. Ajilore wordt vrijdag verwacht op Schiphol, maar is normaliter niet beschikbaar voor de wedstrijd ’s avonds tegen Vitesse.”
“Jong FC Groningen is gisteravond (maandag – red.) gestart met de competitie. De derby tegen sc Heerenveen eindigde op Sportpark Corpus den Hoorn in een 1-1 gelijkspel. De op voorsprong gekomen ploeg van trainer Erwin van de Looi moest helaas vijf minuten voor tijd de gelijkmaker incasseren. In de tweede speelronde komen de Beloften volgende week maandag tijdens een uitwedstrijd in actie tegen RKC Waalwijk.”
Seizoenkaarten
“Deze week moeten alle seizoenkaarten bij de mensen thuis zijn bezorgd. Seizoenkaarthouders die hun kaart voor komend weekend nog niet hebben ontvangen, kunnen vanaf volgende week maandag contact opnemen met de supportersbalie. Dit kan via het versturen van een e-mail naar supporterszaken@fcgroningen.nl of telefonisch via 050 – 587 87 87 (optie 1 in met menu) en dan wordt zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht.”
“Tot slot willen we via deze nieuwsbrief terugkomen op het plaatsen van drie extra camerapalen voor de Noordtribune in Euroborg. We hoeven er niet omheen te draaien dat er afgelopen seizoen een aantal incidenten is geweest. Zo zijn er voorwerpen op het veld gegooid en hebben wij ons moeten verantwoorden voor ongeoorloofde spreekkoren. De oorsprong van deze voorvallen lag op de Noordtribune. Wij hebben hiervoor een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen en wij zijn door de KNVB gesommeerd maatregelen te treffen.”
Extra aandachtspunt
“Met de uitbreiding van Euroborg kregen wij er een extra aandachtspunt bij. Om te voorkomen dat de zichtlijnen van de mensen op de onderste rijen zouden worden gehinderd, hebben wij voor het in onze ogen beste alternatief gezorgd en dat is de plaatsing van drie camerapalen op ruime afstand van de tribunes. Hierdoor hebben wij voldaan aan de opdracht van de KNVB om maatregelen te treffen én hoeven wij geen stewards, die juist voor een grotere gezichtsbelemmering zouden zorgen, meer langs het veld te plaatsen.”
“Wij waarderen de unieke voetbalsfeer die er tijdens onze thuiswedstrijden hangt enorm en wij vinden een goede service voor onze supporters belangrijk. Wij willen altijd graag in gesprek blijven met onze achterban en zullen daarom nog deze week een persoonlijke toelichting geven over dit onderwerp aan een afvaardiging van de Supportersvereniging.”
“Met de heugelijke mededeling dat tijdens de Open Dag de FC Groningen Junior Club meer dan 250(!) nieuwe leden heeft mogen begroeten, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’