Spits Strand Larsen schiet FC naar winst in Sittard.

Zondag 25 oktober 2020 om 14:09

Jørgen Strand Larsen was zondagmiddag samen met Bart van Hintum de grote man aan de kant van FC Groningen. De Noorse spits maakte voor de rust zijn eerste twee doelpunten voor de Trots van het Noorden in de met 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Van Hintum was twee keer aangever en schoot na de pauze uit een vrije trap zelf raak. Mats Seuntjens scoorde namens Fortuna Sittard tegen.

De wedstrijd in Sittard betekende het 200ste Eredivisieduel van keeper Sergio Padt voor de FC. Alessio Da Cruz stond voor de eerste keer in de basisopstelling. FC Groningen begon uitstekend in Limburg en kwam al na zes minuten spelen op voorsprong. Bart van Hintum bracht de bal in het strafschopgebied en Jørgen Strand Larsen volleerde binnen. Een mooie spitsengoal voor de Noor die zich goed voor zijn man knokte en zijn eerste namens de FC maakte, 0-1.

De FC drukte door en kreeg via Da Cruz vijf minuten later de volgende kans. Een prachtige combinatie met Ahmed El Messaoudi via een dubbele één-twee werd net niet succesvol afgerond. Even later schoot El Messaoudi van dichtbij over. Spits Strand Larsen schoot na bijna een half uur spelen zijn tweede van de middag binnen. Weer was Van Hintum aangever en weer stapte Strand Larsen uitstekend voor zijn man waardoor hij vrij kwam voor het doel, 0-2. Tevens de ruststand.

Ook na de pauze drukte de FC door en werd het direct gevaarlijk. Verdediger Ko Itakura zette een aanval op, stuurde de snelle Da Cruz weg en sprintte mee het strafschopgebied in. Itakura kopte de voorzet van Da Cruz net naast de paal. Even later schoot Daniël van Kaam op de vuisten van keeper Alexei Koselev. Toch was het Fortuna dat tien minuten na rust iets terug deed nadat de thuisploeg een penalty had gekregen door een overtreding van Patrick Joosten in het strafschopgebied. Mats Seuntjens schoot vanaf elf meter raak, 1-2.

Trainer Danny Buijs wisselde na een uur spelen. Mo El Hankouri en Gabriel Gudmundsson kwamen in het veld voor Joosten en Da Cruz. Gudmundsson was direct na zijn invalbeurt gevaarlijk met een schot. De Zweed trok naar binnen en krulde de bal richting verre hoek, maar keeper Koselev tikte het schot naast.

Van Hintum bekroonde een heerlijke wedstrijd, waarin hij al twee assists gaf, tien minuten voor tijd met een treffer. De verdediger schoot een vrije trap – gegeven na een overtreding op Strand Larsen – keurig langs de muur in de hoek. Ook de eerste goal van Van Hintum in het shirt van de FC, 1-3. Hierdoor konden de drie punten mee de bus in voor de lange terugreis naar het mooie Groningen.