Spelhervattingen nekken FC bij Cambuur.

Zondag 29 oktober 2023 om 14:07

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-1 verloren. De ruststand in Leeuwarden was 1-0. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorde Luciano Valente. De Trots van het Noorden heeft nu 12 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 14 punten.

FC Groningen trad in Leeuwarden aan met dezelfde basisopstelling als afgelopen maandag tegen FC Emmen. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Marco Tol werkte een vrije trap achter Hidde Jurjus. FC Groningen werd voor rust alleen gevaarlijk met pogingen van afstaand, zoals de knal van aanvoerder Leandro Bacuna na een half uur spelen. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen.

Tweede helft
Met een driedubbele wissel probeerde Lukkien met name de aanvallende bakens na rust te verzetten. Aanvankelijk waren het opnieuw schotpogingen die tot gevaar dienden te leiden, invaller Laros Duarte twee keer en Johan Hove. De vierde poging was raak. Een andere invaller, Luciano Valente, schoot tien minuten na de pauze in de verre hoek raak: 1-1. Zijn eerste doelpunt namens FC Groningen in het betaalde voetbal.

FC Groningen verzuimde daarna door te drukken en de wedstrijd raakte meer en meer in evenwicht. Een kleine tien minuten voor tijd was een dood spelmoment de FC opnieuw fataal. Remco Balk dook na een hoekschop op en tikte binnen, 2-1.

Direct daarna kreeg een andere invaller, Kevin van Veen, een reuze mogelijkheid. De spits joeg de bal van dichtbij hard over. Vlak voor tijd was de vijfde invaller van FC Groningen, Thom van Bergen, nog dicht bij de gelijkmaker, maar de jonge spits mikte net over.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Doetinchem: https://www.fcgroningen.nl/koning

Beker
Komende woensdag speelt FC Groningen in het KNVB Bekertoernooi tegen Rijnsburgse Boys. Het duel met de Tweede Divisionist begint om 20.00 uur.