Spelers en supporters strijden samen naar ruime zege in Euroborg.

Zaterdag 20 april 2024 om 22:56

FC Groningen heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen van Cambuur (3-0). De Trots van het Noorden ging na een sterke eerste helft rusten met een 2-0 voorsprong. Goals waren er van Marvin Peersman en Thom van Bergen. Doelman Hidde Jurjus kreeg twintig minuten voor tijd een rode kaart waardoor Dirk-Jan Baron debuteerde voor de FC. Topscorer Romano Postema gooide vlak voor tijd het duel in het slot met de bevrijdende 3-0.

FC Groningen speelde een zeer sterke eerste helft in Euroborg tegen de Friezen van SC Cambuur. Vanaf het eerste moment had de ploeg van trainer Dick Lukkien de druk op de tegenstander. Aangevoerd door de 22.118 supporters die in Euroborg achter groen-wit stonden.

De eerste kopkans was voor Marvin Peersman na 4 minuten spelen vanuit een corner. Nadat Marco Rente dichtbij een treffer was na een hoekschop, was het de derde keer wel raak. Peersman zette zijn ploeg halverwege de eerste helft met een harde kopbal op 1-0.

De Trots van het Noorden zette door en zette het overwicht ook om in een tweede goal. Romano Postema zette collega-aanvaller Thom van Bergen heel fraai richting het doel. Van Bergen dribbelde kort en schoot snoeihard raak, 2-0.

De FC hield het momentum en kwam daarbij verdedigend niet in de problemen. De ploeg had veelvuldig de bal en wanneer deze bij Cambuur was, begon het terugverdedigen en de strijd om de bal al bij de spitsen. Een derde treffer zat er voor rust niet in ondanks dat Laros Duarte, Leandro Bacuna en Jorg Schreuders goede pogingen waagden.

Duarte stak aan het begin van de tweede helft meerdere keren met bal aan de voet het veld over. Het eerste echte serieuze schot na rust kwam ook van de voet van de middenvelder. De international van Kaapverdië schoot na 50 minuten spelen rakelings over het doel.

Van Bergen kreeg na ongeveer een uur spelen een grote kans op zijn tweede treffer van de avond. Johan Hove speelde Bacuna prachtig vrij met een wippertje. De captain hield het overzicht, maar Van Bergen kopte in de handen van keeper Yanick van Osch.

FC Groningen moest de laatste twintig minuten verder met 10 man. Hidde Jurjus kreeg rood na een vermeende botsing met een Cambuur-aanvaller. Daardoor debuteerde Dirk-Jan Baron die in het veld kwam voor Van Bergen. Vanaf dat moment had FC Groningen één taak en dat was al strijdend de drie punten over de streep te trekken.

De 22.118 supporters streden massaal mee en zongen de Trots van het Noorden toe. De ploeg had het lastiger met een man minder en zag Cambuur steeds vaker de helft van de FC opzoeken. Topschutter Romano Postema gooide in de 85ste minuut het duel in het slot. Luciano Valente speelde invaller Isak Määttä heel knap vrij. De Noor legde af op de topscorer van de FC en Postema maakte zijn 18e competitiegoal van het seizoen, 3-0. De ontlading in Euroborg was groot na het laatste fluitsignaal. Spelers en supporters hebben samen gestreden voor de drie punten.

FC Groningen speelt aankomende vrijdag in Tilburg tegen koploper Willem II. Het uitvak is voor de vijfde wedstrijd op rij volledig uitverkocht. De kaartverkoop voor het duel uitduel met Telstar (op vrijdag 3 mei) is gestart voor de supporters die horen bij de voorrangsgroep. Beschikbare tickets voor overige seizoenkaart- en clubcardhouders gaan donderdag 25 april om 09.00 uur in de verkoop. Dit is een dag later dan normaal gesproken.

Voor de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen op vrijdag 10 mei tegen Roda JC is Euroborg al geheel uitverkocht. Enkel via de kaartenmarkt kunnen tickets die beschikbaar worden gesteld door seizoenkaarthouders worden gekocht: https://tickets.fcgroningen.nl.