Speciale live-uitzending met Erik Nevland voorafgaand aan duel met AZ

12 mei 2021

Erik Nevland is deze week in Groningen. Het boegbeeld van de Trots van het Noorden is vanuit Noorwegen overgekomen voor de release van zijn boek ‘Nevland’. Auteur en FC-supporter Ferdi Delies schreef samen met de voormalig spits het boek over het voetballeven van de Noor. Aanstaande donderdag wordt er voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen AZ een speciale voorbeschouwing op het duel uitgezonden, met onder andere Nevland als speciale gast.

De voorbeschouwing wordt vanaf 13.45 uur uitgezonden via het YouTube-kanaal van FC Groningen. Naast Nevland zullen onder anderen ook Wouter Gudde en Mark Jan Fledderus aanwezig zijn bij de live-uitzending. Presentatie is in handen van Jan van der Meide. De aftrap van FC Groningen – AZ is donderdagmiddag, Hemelvaartsdag, om 14.30 uur.
 
Publiekslieveling
Erik Nevland werd op jonge leeftijd door Sir Alex Ferguson naar Manchester United gehaald. Hij trainde met grootheden als David Beckham, Ryan Giggs en Ole Gunnar Solskjaer, debuteerde voor United, maar tot een echte doorbraak bij de Engelse topclub kwam het niet.
 
Via het Noorse Viking FK kwam Nevland in Groningen terecht, waar hij in vier seizoenen uitgroeide tot een boegbeeld van de club. Met zijn passie, vechtlust, vele goals en liefde voor de club werd Nevland een publiekslieveling in Groningen. Het Engelse Fulham bood de spits een herkansing in de Premier League, die hij verzilverde. Nevland speelde bijna 400 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 165 keer scoorde. In zijn boek ‘Nevland’ blikt de spits terug op een schitterend voetballeven vol prachtige verhalen.

Signeersessies
Nevland is ruim tien jaar na zijn vertrek uit Groningen nog altijd razend populair onder FC-supporters. De Noor komt nog graag terug bij de club waar hij grote successen kende. De komende dagen worden voor de spits een trip waarin vele herinneringen worden opgehaald. Aanstaande donderdag is Nevland voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen AZ te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion, tijdens een speciale voorbeschouwing op het laatste thuisduel in de competitie van dit seizoen.
 
De komende week staan diverse signeersessies gepland. Vrijdag 14 mei is zijn Nevland en schrijver Ferdi Delies van 19.30 uur tot 20.30 uur bij amateurvereniging VEV in Leek. Zaterdagmiddag 15 mei staat er voor de ingang van het Hitachi Capital Mobility Stadion een signeersessie met Nevland gepland en kunnen supporters hun exemplaar van de biografie van de Noor door de hoofdpersoon zelf laten signeren. De signeersessie voor het stadion is zaterdag van 13.00 uur tot 14.00 uur. Zaterdagavond worden boeken van handtekeningen voorzien van 18.00 uur tot 19.00 uur bij VV Omlandia in Ten Boer. Maandag 17 mei staan twee signeersessies geprogrammeerd. In boekhandel Godert Walter aan de Ebbingestraat in Groningen (van 15.00 uur tot 16.00 uur) en bij amateurvereniging LTC in Assen ( van 20.00 uur tot 21.00 uur) worden exemplaren van ‘Nevland’ gesigneerd.  

2006 nevland europees 64
Gasterra

Laatste nieuws