string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Special ‘De eigenzinnige route van Ludovit Reis’.

Zondag 26 februari 2023 om 08:00

Ludovit Reis stroomde als 15-jarige in binnen de Opleiding van FC Groningen. De middenvelder afkomstig uit Nieuw-Vennep maakte direct impact op Sportpark Corpus den Hoorn. Binnen twee jaar ontwikkelde Reis zich tot basisspeler in Euroborg, werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar en maakte een droomtransfer naar FC Barcelona. De inmiddels 22-jarige Reis speelt niet meer in Spanje maar is uitgegroeid tot de grote man op het middenveld bij Hamburger SV in Duitsland. FC Groningen zocht Reis op in Hamburg en maakte de special ‘De eigenzinnige route van Ludovit Reis.’

Reis werd in 2015 als 15-jarige opgepikt bij SV Hoofddorp door FC Groningen en kwam in de Opleiding van de Trots van het Noorden terecht. Zowel op Sportpark Corpus den Hoorn, als bij zijn gastouders Henk en Ria in Zuidbroek voelde de jonge voetballer zich al snel thuis.

Reis ontwikkelde zich met reuzensprongen, werd uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar en debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Eredivisie. Met zijn strijdlust en mentaliteit werd Reis al snel een publiekslieveling in Euroborg. Een uitverkiezing tot Speler van het Jaar volgde en Reis was op weg richting de top. Het resulteerde in een droomtransfer naar FC Barcelona.

Hoewel zijn periode in Spanje slechts een jaar duurde, heeft Reis de weg richting de top in Duitsland teruggevonden bij het grote Hamburger SV. De middenvelder stevent met die club af op promotie naar de 1 Bundesliga en Reis is een dragende speler geworden. Net als in Groningen een publiekslieveling. De eigenzinnige route van Ludovit Reis gaat verder in Hamburg. FC Groningen zocht de middenvelder op in Duitsland. Op de plaats waar hij zich, net als in Groningen weer helemaal thuis voelt.

Bekijk de special waarin ook de vader van Ludovit Reis aan het woord komt via onderstaande videoplayer.    

Gerelateerd nieuws.

13:45
21 uur geleden

Geniet na via ‘Thuis’

03:26
3 dagen geleden

Lukkien: ‘Hiervoor hebben we keihard gevochten’

03:20
5 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen