string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Special ‘De doorbraak van Thijmen Blokzijl’ nu te zien op YouTube.

Vrijdag 30 juni 2023 om 08:00

Thijmen Blokzijl was één van de lichtpuntjes in het afgelopen seizoen van FC Groningen. De verdediger debuteerde op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal en ontwikkelde zich tot vaste basiskracht. In de special ‘De doorbraak van Thijmen Blokzijl’ kijkt de verdediger terug op een voor hem bijzonder voetbaljaar, op en naast het veld.

Blokzijl werd aan het einde van het seizoen 2021/2022 binnen de Opleiding uitgeroepen tot Strijder van het Jaar en zou het seizoen daarop aansluiten bij de oudste jeugdlichting van de Opleiding, FC Groningen onder-21. De verdediger maakte gedurende het jaar echter nog een stap, want verwierf na de winterstop een basisplaats in het eerste elftal.

Waar Blokzijl dagelijks keihard werkte op het trainingsveld en in het weekend schitterde in grote stadions, was hij op de momenten dat hij niet op het veld stond bezig met het eindexamenjaar VWO 6 op het Augustinus College in Groningen. Een druk bestaan waarbij Blokzijl ook nog tijd vrijmaakt voor zijn familie en grootste supporters; zijn opa’s en oma’s. In de special ‘De doorbraak van Thijmen Blokzijl’ wordt de kijker meegenomen in het drukke en bijzondere jaar van de jeugdinternational. De special was eerder deze week te zien op ESPN en is vanaf nu ook te bekijken op YouTube of via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
1 week geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
1 week geleden

Geniet na via ‘Thuis’