string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Special: Alle ballen op Cijntje.

Woensdag 27 december 2023 om 19:00

Angelo Cijntje speelde ruim 300 officiële wedstrijden voor BV Veendam. De kleine snelle back ontwikkelde een cultstatus bij de club die in 2013 vanwege een faillissement ophield te bestaan. Cijntje was één van de spelers die bij FC Groningen mocht komen trainen en sloot aan het begin van het seizoen 2013/2014 op amateurbasis en als mentor voor jonge spelers aan bij Jong FC Groningen. Hij sloot een mooie profcarrière aan het einde van dat seizoen af met een persoonlijke primeur: zijn Eredivisiedebuut.

Op een Fins avontuur na aan het begin van zijn loopbaan voetbalde Angelo Cijntje zijn gehele carrière aan de Langeleegte in Veendam. Cijntje en BV Veendam hoorden bij elkaar. De verdediger kreeg na het trieste faillissement van de club kon de back – samen met nog andere spelers – zijn conditie op peil houden bij FC Groningen.

Cijntje bleef in Groningen en tekende een amateurovereenkomst waarbij de dertiger voornamelijk bij Jong FC Groningen zou trainen en spelen. Hoofdtrainer Erwin van de Looi nam Cijntje in maart 2014 voor het eerst op in de wedstrijdselectie. Daarna volgden nog vijf selecties en de succesvolle coach gunde de cultheld in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen zijn debuut in Euroborg.

Cijntje mocht tegen Heracles Almelo zes minuten voor tijd invallen. Lange tijd tijdens zijn warming-up werd hij al toegejuicht en in de 84ste minuut was het moment daar: zijn Eredivisiedebuut. Cijntje kwam in het veld voor Nick van der Velden en dat terwijl de back eigenlijk een blessure had. Op donderdag liep hij nog op krukken, op zaterdag speelde hij in een uitverkocht Euroborg. De revalidatie kostte hem na afloop een half jaar, maar het bijzondere moment was het Angelo waard. Aan het einde van het seizoen stond Cijntje zelfs nog samen met de selectie als winnaar van de play-offs op de Grote Markt.

Tegenwoordig runt de voormalig voetballer zijn eigen sportschool. Midden in de regio die hem zo lief heeft en ook lief is. FC Groningen zocht de voormalig speler van de club op en maakte een special. Bekijk de special over de absolute cultheld van BV Veendam en voormalig FC’er nu op het YouTube-kanaal van FC Groningen.  

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

3 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
1 week geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg