Speciaal eerbetoon aan Arjen Robben bij RKC-thuis

29 oktober 2021

Op zondag 7 november is Arjen Robben samen met zijn familie te gast in Euroborg tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan dit competitieduel zullen club en supporters de door FC Groningen opgeleide voormalig international uit Bedum een speciaal eerbetoon geven. Robben maakte vorig jaar even spectaculair als onverwacht zijn comeback als voetballer bij FC Groningen en beëindigde afgelopen zomer definitief zijn glansrijke carrière. Robben zal voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKC een ereronde lopen langs de tribunes van Euroborg. De aftrap van de wedstrijd is om 12.15 uur.

Met het eerbetoon op zondag 7 november tegen RKC Waalwijk komen dingen 21 jaar later samen. Arjen Robben debuteerde namelijk op 3 december 2000 als 16-jarige jongen in Waalwijk op bezoek bij RKC. De vlugge aanvaller uit de Opleiding van de club kwam zo`n tien minuten voor tijd in het veld voor Leonardo Dos Santos. Twee weken later stond het talent voor zijn basisdebuut in het Oosterpark tegen Feyenoord. Een wedstrijd die bij velen nog altijd in het geheugen gegrift staat.
 
Rijke carrière
Een rijke carrière volgde. Van FC Groningen vertrok Robben naar PSV, waarna de Premier League kennis maakte met de aanvaller via Chelsea. De grootste club ter wereld Real Madrid bracht Robben naar Spanje en bij het Duitse Bayern München groeide Robben in tien seizoenen uit tot clublegende. In 2013 zorgde de Groninger persoonlijk met een goal op Wembley in de slotfase voor het winnen van de Champions League in Londen ten koste van Borussia Dortmund. Het leverde hem in Bayern de koosnaam ‘Mr. Wembley’ op.
 
Overal was Robben geliefd, overal was hij succesvol. Bij iedere club waar hij de selectie kwam versterken, werd hij in zijn eerste seizoen direct kampioen. Met 12 landstitels is Robben de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer uit de geschiedenis. Daarnaast won de aanvaller 6 nationale bekers, 9 nationale Supercups, 2 League-Cups 1 Europese Supercup, de Champions League en het WK voor clubteams. Robben droeg 96 keer het shirt van Oranje en speelde met het Nederlands Elftal in 2010 de WK-finale in Zuid-Afrika.

Robben1

Comeback
De vleugelflitser ging in 2019 als speler van Bayern met voetbalpensioen, maar baarde opzien vorig seizoen door zijn voetbalschoenen weer uit de kast te halen en na een jaar afwezigheid op de velden terug te keren bij FC Groningen. De steraanvaller maakte zijn comeback als voetballer uit clubliefde voor FC Groningen om de Trots van het Noorden te helpen in de zware coronacrisis. De rentree van Robben was dagenlang wereldnieuws en zette FC Groningen en haar aanhang in vuur en vlam.
 
Na wekenlang keihard werken, stond aanvoerder Robben op 13 september 2020 in het bijzijn van 6.000 FC-supporters aan de aftrap voor het thuisduel met PSV. Fysieke tegenslagen achtervolgden de aanvaller gedurende het seizoen, maar Robben bleef knokken waardoor hij in de laatste fase van de competitie alsnog een belangrijk aandeel had binnen de lijnen. Robben speelde in de play-offs op 19 mei 2021 zijn 59ste en laatste wedstrijd voor FC Groningen.
 
Volle Euroborg
Helaas werd er vanwege de coronamaatregelen zonder supporters in de stadions gespeeld en ging Robbens grootste wens ‘spelen in een volle Euroborg’ niet in vervulling. Zondag 7 november bedanken we één van Nederlands grootste voetballers aller tijden en de beste speler ooit voortgebracht uit de Opleiding van de club. Tickets voor de speciale wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn te verkrijgen via tickets.fcgroningen.nl.
Bestel hier je tickets

robben3

Laatste nieuws