string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Sparv: ‘Deze had mijn moeder ook gemaakt’.

Zondag 18 november 2012 om 00:08

Tim Sparv scoorde na bijna twee jaar weer eens een doelpunt in Euroborg. De goal van de Fin was helaas voor FC Groningen niet genoeg voor de winst tegen AZ en dus keek de middenvelder met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van zaterdagavond.

“Ja en nee,” antwoordde Sparv op de vraag of hij tevreden was met een punt. “Het is goed dat we, ondanks het mindere spel van vanavond, een punt overhouden aan de wedstrijd. Maar als je in eigen huis op voorsprong komt en het wordt 1-1 zit je uiteindelijk teleurgesteld in de kleedkamer. Ik moet wel zeggen dat we de winst niet hadden verdiend.”
Energie
Sparv beaamde dan ook dat tegenstander AZ het beste van het spel had. “We waren in balbezit en in ons aanvallende spel te slordig. Het verdedigen kostte veel energie waardoor we te weinig energie over hadden in het aanvallen.”  
De Finse middenvelder scoorde uit een niet te missen kans. “Deze had mijn moeder ook gemaakt. Ik dacht eerst even aan buitenspel, keek naar de grensrechter, maar de vlag bleef omlaag. Eén keer eerder heb ik in Euroborg gescoord in een wedstrijd tegen Vitesse, dus het werd wel weer eens tijd. Het kwam ook wel goed uit, want ik heb deze week bezoek over uit mijn geboortedorp.”
Snor
Sparv vierde zijn treffer door te wijzen naar zijn bovenlip waar deze maand – in het kader van Movember – een echte snor op staat.  “Zoals ik al eens eerder heb aangegeven, vind ik het een leuke manier om aandacht te vragen voor een heel goed doel, onderzoek tegen prostaatkanker. Paco van Moorsel zei net tegen me dat ik door mijn doelpunt de snor voor altijd moet laten staan, maar dat zal ik eerst met mijn vriendin moeten overleggen,” grapte Sparv.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’