string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Spanning alom voor FC-jeugdteams.

Zaterdag 18 oktober 2008 om 20:37

Bij het ingaan van de herfstvakantie kwamen vijf van de zes jeugdteams van FC Groningen in actie. De C2, D1 en D2 bereikten allen de volgende knock-outronde. B1 ging in Rotterdam in de slotfase onderuit tegen Feyenoord, de A1 won in Rotterdam juist in de extra tijd bij Sparta en verliet de laatste plek op de ranglijst.

FC Groningen stond in Rotterdam nog op 0-0. Ruim een kwartier na de pauze kwam Sparta op 1-0. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Koos Werkman de gelijkmaker: 1-1. Ver in de extra tijd werd Norair Mamedov gevloerd binnen het strafschopgebied van de Spartanen. De Rotterdamse doelman kreeg rood. Er kon niet meer gewisseld worden en dus schoot Koos Werkman de strafschop langs een veldspeler die de handschoenen had aangetrokken: 2-1. Door de zege heeft A1 nu zeven punten en is het geklommen van de veertiende naar de elfde plek op de ranglijst. Het gat met de gevarenzone is evenwel maar één punt.
Nipt onderuit
De B’ers speelden eerder op de middag al in Rotterdam, tegen Feyenoord dat aan kop gaat in de Eredivisie onder-17. De Rotterdammers kwamen tweemaal op voorsprong en zagen hoe Bram Verburgh (1-1) en Tom de Ridder (2-2) de score weer gelijk trokken. In de vijfde minuut van de extra tijd ging de winst alsnog naar Feyenoord: 3-2.
De bekerwedstrijd van C1 tegen Be Quick is uitgesteld en zal maandag 27 oktober om 19.00 uur in Veenhuizen worden gespeeld. De C2 bereikte alvast de volgende ronde in de KNVB-beker voor C-junioren in het District Noord. De onder-14 van FC Groningen won van BV Veendam C1. In de eerste 35 minuten werd niet gescoord. Veendam kwam na de pauze op voorsprong (0-1) waarna Thomas van Marle gelijk maakte: 1-1. Firosan Ademi schoot in de laatste minuut de winnende (2-1) binnen en voorkwam daarmee dat er strafschoppen aan te pas moesten komen.
Volgende ronde
De D1 won in Winschoten met 6-0 van WVV D1. Het scoreverloop: 0-1 Oldenburger 0-1, Zivkovic 0-2 en 0-3, Ndayisaba 0-4, Veendorp 0-5 en Jasper 0-6. Een opmerkelijke rol was er voor Keziah Veendorp, die eerder op de dag op Corpus den Hoorn met de enige en winnende treffer voor D2 had gezorgd dat ook Helpman D1 uit het toernooi werd geknikkerd.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga