Spannende voetbalmiddag.

Maandag 08 oktober 2012 om 13:30

Gisteren speelde FC Groningen in een uitverkocht stadion, thuis tegen Feyenoord. In het stadion hing een gezellige sfeer en lang leek het er op dat FC Groningen ging winnen. Helaas maakte Feyenoord in de 90ste minuut gelijkspel.

FC Groningen begon de wedstrijd met veel druk zetten op de tegenstander. Ondanks deze inzet keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand aan. In de 9e minuut  scoorde Cissé voor Feyenoord de 0-1.
Na het doelpunt bleef FC Groningen doorgaan met de aanval en gelukkig met resultaat! Genéro Zeefuik werd onderuit gehaald en de vrije trap die volgde werd door Bacuna dwars door de muur geschoten: 1-1.

Kongolo maakte in de eerste helft twee keer een overtreding die bestraft werd met een kaart, waardoor hij van het veld werd gestuurd. Feyenoord moest de wedstrijd verder met 10 man.
Met een man meer creëerde Groningen enkele kansen voor Zeefuik en de Leeuw, maar uiteindelijk was het Virgel van Dijk die de 2-1 binnenschoot in de blessure tijd van de eerste helft.
In de tweede helft veranderde er weinig. FC Groningen ging duidelijk voor een 3de doelpunt en voor Feyenoord waren er weinig mogelijkheden tot scoren.  Na het vertrek van Zeefuik wegens een blessure, kwamen er enkele kansen voor Groningen. Bezoekers van de wedstrijd  zaten op het puntje van hun stoel.
Tot in de 90ste minuut leek het erop dat onze FC weer drie punten ging pakken. Helaas maakte Matrins Indi in blessuretijd de gelijkmaker voor Feyenoord.

Het was een spannende middag in Euroborg. FC Groningen blijft na vier wedstrijden onverslagen. De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen sc Heerenveen op  21 oktober aaanstaande.
Bij de wedstrijd tegen Feyenoord waren onderstaande leden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijdactiviteiten:
Line-up: Milan Gorter, Bas Post, Thijs Dreves, Amélie Alma, Thijs Jansen van Slochteren, Mart Bloeming, Cynthia Hiemstra, Myrthe Hoek, Revelino Deekes, Jort Dijkhuizen, Brian Mulder, Mike Ruiter en Naomi ter Ellen.
Shoot-Out: Sander Dekker, Eduard Gerds, David Jager, Mark Ybema, Justin Esman.
Van de wedstrijdactiviteiten zijn foto’s gemaakt door Sportphoto Agency.Klik hier om enkele foto’s te bekijken.  Meer foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto .