string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Sørloth wil de Noorse reputatie niet schaden.

Dinsdag 15 december 2015 om 17:36

FC Groningen kondigde begin vorige maand de komst van aanvaller Alexander Sørloth aan. De Noor is voor 4,5 jaar vastgelegd en werd dinsdag gepresenteerd aan pers en sponsors. De spits hoopt zich snel aan te passen en sprak over de belangrijkste stap uit zijn carrière.

De perspresentatie vond plaats in het chique gebouw van sponsorrelatie Bebeka in de Stad. Nadat algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema de aanwezigen het nodige hadden verteld over de aanwinst, kwam Sørloth zelf aan het woord.
Voorstellen
“Showtime,” begon de aanwinst met gevoel voor humor. “Ik ben een Noorse spits van 20 jaar en ben heel blij om hier te zijn. Mijn nog korte carrière is begonnen bij een lokale club in Trondheim waarna ik naar Rosenborg BK vertrok. Daar kwam ik op mijn zeventiende bij de eerste selectie en scoorde bij mijn debuut in de voorronde van de Europa League tegen Crusaders FC.”
“Omdat de kansen bij Rosenborg daarna minder werden, ben ik vorig seizoen verhuurd aan FK Bodø/Glimt (ook op het hoogste Noorse niveau-red.) Het was een goede stap. Ik kreeg veel speeltijd en maakte 13 doelpunten. Nu ben ik hier in Nederland en hoop ik het goed te doen voor FC Groningen.”
Belangrijke stap
Het is de eerste buitenlandse transfer voor de jonge aanvaller, maar hij kiest heel bewust voor FC Groningen. “Dit is misschien wel de belangrijkste stap uit mijn hele carrière,” aldus Sørloth. “Ik ga naar een club waar verschillende jonge spitsen zich heel goed hebben kunnen ontwikkelen. Ik ben een fysiek sterke spits die aardig kan koppen en een goed linkerbeen heeft. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen, in het team komen en uiteraard goals maken.”
Sørloth weet dat hij in Erik Nevland een landgenoot heeft die eerder furore maakte in Euroborg. “Ik ken hem niet persoonlijk, maar het was een heel goede speler. Noorwegen heeft bij FC Groningen door hem een goede reputatie en die reputatie hoop ik natuurlijk niet te schaden.”
Vader
Naast de erfenis van Nevland moet de jongeling ook omgaan met de druk van het hebben van een beroemde vader. Gøran Sørloth is een grootheid in Noorwegen en speelde 55 interlands voor zijn land. Zoon Alexander, die een oudere en een jongere zus heeft, schopte het inmiddels tot jeugdinternational. “Het brengt inderdaad een beetje druk met zich mee, maar ik moet er mee leven dat hij mijn vader is,” lacht de spits. “Hij heeft veel wedstrijden voor Noorwegen gespeeld en voor mij is dat een mooi doel om naartoe te werken.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup