Sørloth trefzeker bij zijn officieuze debuut; 1-0 winst op KV Oostende.

Vrijdag 08 januari 2016 om 14:12

FC Groningen heeft in het Spaanse Jerez de la Frontera een oefenduel van viermaal een halfuur gespeeld met KV Oostende, de nummer 4 van België. Eindstand na 120 minuten was 1-0 door een treffer van Alexander Sørloth.

In deze wedstrijd kregen alle 23 fitte spelers de gelegenheid speeltijd op te doen. Voor het merendeel betekende dat zestig speelminuten. Sergio Padt (enkel) en Mimoun Mahi (bovenbeen) speelden niet. De ongelukkige Rasmus Lindgren moest een minuut na zijn invalbeurt de strijd alweer staken omdat hij een bal keihard tegen de borst had gekregen.
In een pittig oefenduel was het eerste halfuur gelijk opgaand. Beide ploegen kregen twee kansen. De Belgen twee schoten van binnen de zestien. Van Groningse zijde kopte Sørloth de bal op de paal en kreeg Hans Hateboer een schotkans. In de beginfase van het tweede halfuur was het Alexander Sørloth die raak kopte uit een voorzet van Bryan Linssen, van de linkerkant. Het restant van het eerste uur voorkwam doelman Peter van der Vlag tot tweemaal toe de gelijkmaker.
Halverwege de wedstrijd werden zeven van de twaalf wissels ingebracht door trainer Erwin van de Looi. Al na een minuut moest hij noodgedwongen Rasmus Lindgren alweer aflossen. Een kwartier later waren er nog drie wissels en Etiënne Reijnen was tenslotte na 90 minuten de laatste speler die vervangen werd, door Keziah Veendorp. Het derde halfuur waren er geen grote doelkansen voor beide ploegen.
In het laatste kwart van de wedstrijd werd ook niet gescoord en zo won FC Groningen voor het eerst in drie jaar een oefenwedstrijd op het wintertrainingskamp. In 2013 werd destijds met 1-0 gewonnen van AFC. Rond half zes zal op deze website een nabeschouwing met trainer Erwin van de Looi te lezen zijn. Zaterdag en zondag worden nog trainingen afgewerkt in Costa Ballena. Zondagavond keert het gezelschap terug op Schiphol.
Van der Vlag (76’ Van der Lei), Hateboer (76’ Payne), Reijnen (91’ Veendorp), Maduro (61’ Lindgren; 62’ Larsen), Tamata (61’ Burnet), Kappelhof (61’ Hiariej), De Leeuw (61’ Drost), Tibbling (76’ Bacuna), Rusnak (61’ Idrissi), Sørloth (61’ Hoesen), Linssen (61’ Antonia).
Score: 36’ Sørloth (Linssen) 1-0.