string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Sørloth: ‘Kippenvel, ik wilde direct meedoen’.

Dinsdag 15 december 2015 om 17:54

Pers en sponsors maakten dinsdagmiddag kennis de nieuwste aanwinst van FC Groningen; Alexander Sørloth. Een speciale perspresentatie op een bijzondere locatie, namelijk bij sponsorrelatie Bebeka in Stad. De Noor maakte indruk op de aanwezigen.

Hoewel Sørloth nog geen twee weken geleden zijn twintigste verjaardag vierde, was de Noorse spits uiterst ontspannen onder alle aandacht die op hem werd gevestigd. De aanvaller deed gemakkelijk zijn verhaal en sloot tot verbazing van de aanwezigen af in perfect Nederlands. “Ik hoop veel doelpunten te maken voor FC Groningen in de komende jaren,” aldus Sørloth in vlekkeloos Nederlands.
Nederlands
Dat het geen toevalstreffer was, liet de aanvaller in de daaropvolgende interviews zien. Minimaal drie keer moest Sørloth de zin herhalen en telkens zonder problemen. “Ik heb gisteren de docent Nederlands ontmoet en we hebben gesproken over wat ik de komende tijd allemaal zal gaan leren. Deze zin werd me verteld en dat heb ik onthouden. Ik hoop dat taal snel te leren.”
Sørloth was de afgelopen week in Groningen en heeft een goede indruk gekregen van de stad. “Het verschilt niet veel met mijn ‘hometown’ Trondheim. Al is dat een slapende stad en volgens mij is men hier altijd wakker.” Gedurende de week zag de spits zijn nieuwe teamgenoten twee maal in actie in Euroborg.
Kippenvel
“Vooral de wedstrijd tegen Feyenoord was erg goed. Het was een heel goede eerste helft waarin de voorsprong groter had moeten zijn dan 1-0. Na de rode kaart zag je dat Feyenoord de bus voor het eigen doel parkeerde. De eerste indruk van het team is uitstekend. Er was een mooie sfeer in het stadion met goede support vanaf de tribunes, echt prachtig. Het gaf me kippenvel en ik wilde direct wel meedoen.”
Alexander Sørloth is een sportieve jongen. Naast voetbal deed hij ook onder andere aan handbal en was een verdienstelijk schaatser. “Ik zat zelfs in een nationale selectie en ben eens in Thialf Heerenveen geweest voor wedstrijden. Toen zag ik al dat je daar beter niet kunt wonen en beter in Groningen kan zijn, haha. Ik ben met schaatsen gestopt toen ik dertien was. Ik was een sprinter, maar begon nogal te groeien en mijn lengte zat me in de weg.”
Geen commentaar
Vader Sørloth hoorde de verhalen van zijn zoon over de andere sporten aan en greep zijn kans toen de mogelijkheid er was voor de pers om vragen te stellen. De eerste vraag was afkomstig van de voormalig Noors international. “Alexander, je hebt het over de andere sporten, maar hoe zit het met poolbiljart van gisteren?” Kort maar krachtig was het antwoord: “Geen commentaar!”
Rugnummer
Sørloth gaat in Euroborg voetballen met het rugnummer 13. De spits maakte afgelopen seizoen 13 competitietreffers en speelt ook in de nationale ploeg met hetzelfde rugnummer. “Het is niet iets bijzonders, maar ik heb dat nummer inderdaad ook bij de nationale ploeg. Sommigen zeggen dat het een ongeluksgetal is, maar laat ik er maar een geluksgetal van maken.” Morgen (woensdag-red.) vertrekt Sørloth weer naar zijn vaderland waarna hij op 2 januari terug reist naar Groningen voor zijn nieuwe avontuur bij de FC.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

4 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord