string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Slovenië: FC Groningen D1 krijgt vleugels tegen Red Bull Salzburg.

Vrijdag 12 juni 2015 om 22:51

De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen zijn dit weekeinde voor het derde jaar op rij actief op een internationaal toernooi in Ljubljana.

FC Groningen D1 is het toernooi in Slovenië begonnen met een nederlaag tegen het Kroatische HNK Rijeka. Het team van trainer Arjen Jorritsma startte niet goed aan de wedstrijd en liet veel ruimte aan de Kroaten waardoor de tegenstander veel aan de bal was en veel op de helft van de Groningers speelde. Bij rust was het al 3-0. In de tweede helft speelde FC Groningen beter en werd het, zonder te kunnen scoren, tot tweemaal toe gevaarlijk voor het doel van HNK Rijeka. Twee minuten voor tijd scoorden de Kroaten de 4-0.
In de tweede poulewedstrijd revancheerde FC Groningen zich met prima voetbal op de eerdere nederlaag. Tegen Red Bull Salzburg speelden de Groningers meer vooruit en dat resulteerde in meer druk op het doel van de tegenstander. Na een aantal kansen werd voor de rust de 0-1 gescoord. Jamai Bont kreeg de bal op de rand van de zestien in de voet en werkte vervolgens bijzonder fraai af. Ook na rust domineerde FC Groningen. Het speelde grotendeels op de helft van de Oostenrijkers. Halverwege de tweede helft scoorde Olivier van der Tuin uit een hoekschop de 0-2. “Na een moeilijke eerste wedstrijd hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen grote clubs zoals Red Bull Salzburg,” zei de sterk spelende Bjorn Meijer.
Zaterdagochtend 13 juni wordt de derde poulewedstrijd gespeeld tegen NK Olimpija. ‘s Middags volgen de kruisfinales. Morgen meer nieuws uit Slovenië via Twitter en de website.

HNK RIJEKA 4-0 FC GRONINGEN
1-0 (2.), 2-0 (10.), 3-0 (17.), 4-0 (35.)
 
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Emircan Gülge, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Redzer Veenkamp, Owen van der Vlag, Bjorn Meijer.
RED BULL SALZBURG 0-2 FC GRONINGEN
0-1 Jamai Bont (17.), 0-2 Olivier van der Tuin (27.)
 
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer, Jamai Bont, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Maurilio de Lannoy. Wissels: Liam Tyler, Olivier van der Tuin, Emircan Gülge, Sietze de Klerk, Rida Ajouaou.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’