string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Slovenië: Dynamo Zagreb dwarsboomt ambities FC Groningen D1.

Zondag 14 juni 2015 om 12:20

De D-pupillen van FC Groningen hebben zich op de tweede wedstrijddag niet weten te plaatsen voor de finale.

Op de tweede toernooidag in Ljubljana kwam FC Groningen D1 uitstekend uit de startblokken. Tegen het Sloveense NK Olimpija kwamen de Groningers via Bjorn Meijer al in de tweede minuut tot scoren. Meijer schoot een hoekschop rechtstreeks in het doel. FC Groningen had wel de overhand, maar toch kwamen de Slovenen in de dertiende minuut op gelijke hoogte. Vijf minuten later namen de Groningers weer de leiding. Luciano Valente ging na een korte corner op avontuur in de zestien en bediende Sietze de Klerk die bekwaam afwerkte.
In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Olimpija. Maurilio de Lannoy voerde een fraaie solo op, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. Olivier van der Tuin stond echter op de juiste plek om de bal alsnog in het doel te schieten. Nadat FC Groningen eerst nog een strafschop was onthouden, ging de bal in de dertigste minuut alsnog op de stip. Olivier van der Tuin werd gevloerd in de zestien en benutte zelf de strafschop. In de laatste minuut kwam hij zelfs tot een zuivere hattrick, waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald.
 
Na de wedstrijd van FC Groningen speelden Red Bull Salzburg en HNK Rijeka tegen elkaar. Red Bull Salzburg was aan de winnende hand en dat betekende dat er drie ploegen met zes punten zouden eindigen. Tijdens het rekenwerk voor wie er bij welke stand door zou gaan, wonnen de Oostenrijkers met 4-1. Ondanks dat zij dachten dat deze uitslag voldoende zou zijn, gingen toch HNK Rijeka en FC Groningen op doelsaldo door naar de kruisfinales voor plaats 1 tot en met 6. In die kruisfinales moest FC Groningen het opnemen tegen Kroatische tegenstanders: RNK Split en Dynamo Zagreb.
 
De eerste van de twee kruisfinales speelde FC Groningen tegen RNK Split. Het begin van de wedstrijd verliep onrustig en de Groningers hadden moeite met de Kroaten. In de loop van de eerste helft ging FC Groningen steeds beter voetballen, wat resulteerde in een goal in de dertiende minuut. Door een fraaie actie van Bjorn Meijer kon Luciano Valente de teruggelegde bal in het doel tikken. Twee minuten later had Split de stand weer rechtgetrokken met een scherpe counter. In de zestiende minuut werd de goalie van de Kroaten uit het veld gestuurd nadat hij Olivier van der Tuin in de zestien naar de grond had gewerkt. Van der Tuin verzilverde zelf de penalty met een geplaatst schot. FC Groningen was in de tweede helft beter dan de tien van Split en gooide halverwege de tweede helft de wedstrijd definitief in het slot. Olivier van der Tuin kon de bal op de rand van de zestien aannemen en schoot de bal in de verre hoek.
 
In de tweede kruisfinale wachtte Dynamo Zagreb. Zij wonnen eerder op de dag van RNK Split met 1-0, waardoor voor FC Groningen een gelijkspel voldoende was om de finale te halen. Het liep allemaal anders. De tegenstander zette de Groningers vanaf de eerste minuut onder druk en dat resulteerde in een 2-0 achterstand na pas drie minuten gespeeld te hebben. Bij een 3-0 achterstand werd een vrije trap van Bjorn Meijer maar ternauwernood gekeerd door de Kroatische goalie. Dynamo Zagreb bleef aanvallen en liep uit naar 6-0, totdat halverwege de tweede helft Rida Ajouaou op fenomenale wijze de bal op de rand van de zestien in één keer met een halve draai in het doel schoot. Na de 6-1 werd er niet meer gescoord. Voor het derde jaar op rij zorgt Dynamo Zagreb, het Ajax van Kroatië, ervoor dat FC Groningen niet de finale speelt, want ook in de twee eerdere edities struikelden de Groningers over de Kroaten.
 
Dynamo Zagreb neemt het in de finale op tegen Sturm Graz. FC Groningen speelt vandaag de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen de leeftijdsgenoten van Bolton Wanderers om 12.30 uur.
Statistieken:
 
NK OLIMPIJA 1-5 FC GRONINGEN
0-1 Bjorn Meijer (2.), 1-1 (13.), 1-2 Sietze de Klerk (18.), 1-3 Olivier van der Tuin (28.). 1-4 Olivier van der Tuin (30. P), 1-5 Olivier van der Tuin (36.)
 
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Emircan Gülge, Redzer Veenkamp, Sietze de Klerk, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer, Luciano Valente, Olivier van der Tuin, Jorg Schreuders, Jamai Bont. Wissels: Rob Vegt, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Owen van der Vlag, Stijn Hensema.
 
FC GRONINGEN 3-1 RNK SPLIT
1-0 Luciano Valente (13.), 1-1 (15.), 2-1 Olivier van der Tuin (17. Pen.), 3-1 Olivier van der Tuin (27.)
 
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Emircan Gülge, Stijn Hensema, Redzer Veenkamp, Rob Vegt, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer, Jamai Bont, Olivier van der Tuin, Luciano Valente,  Maurilio de Lannoy. Wissels: Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Rida Ajouaou, Jorg Schreuders, Liam Tyler.
 
DYNAMO ZAGREB 6-1 FC GRONINGEN
1-0 (1.), 2-0 (3.), 3-0 (11.), 4-0 (20.), 5-0 (22. P), 6-0 (24.), 6-1 Rida Ajouaou (25.)
 
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer,Bjorn Meijer, Sietze de Klerk, Olivier van der Tuin, Jorg Schreuders, Jamai Bont. Wissels: Maurilio de Lannoy, Luciano Valente, Rida Ajouaou, Emircan Gülge, Owen van der Vlag.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam