string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Situatie met Burnet uitgesproken.

Dinsdag 11 december 2012 om 15:36

FC Groningen heeft met Lorenzo Burnet om tafel gezeten om zijn situatie te bespreken. De verdediger was afgelopen zaterdag niet bereikbaar voor de technische staf, toen met hem contact werd gezocht. Burnet stond op de nominatie om de zieke Emil Johansson te vervangen in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Ajax in de Amsterdam ArenA.

Trainer Robert Maaskant verweet Burnet dat hij de hele ochtend niet bereikbaar was, noemde dit onprofessioneel en kondigde na de wedstrijd in Amsterdam aan dat wat hem betreft hierover het laatste woord nog niet was gezegd. Nadat trainer en speler eerder al met elkaar over de situatie spraken, schoof vandaag de clubleiding aan tafel met Burnet.
Geleerd
Manager technische zaken Henk Veldmate laat na dit onderhoud weten dat de zaak is uitgesproken en afgesloten. “Burnet heeft van de situatie geleerd en dat is het belangrijkste. Daarnaast zal hij tot aan de kerstdagen buiten de trainingen om twee dagdelen meelopen met een accountmanager van de commerciële afdeling, meedraaien in de organisatie van een maatschappelijk project en met algemeen directeur Hans Nijland meegaan naar een lezing. Dit zien wij niet als een straf maar om hem inzicht te geven in wat er buiten het voetbal om bij een voetbalclub allemaal nog meer komt kijken.”
Veldmate geeft aan dat hiermee de kous af is en dat Burnet gewoon de trainingen die op het programma staan zal volgen. De clubleiding ziet ook geen belemmeringen om Burnet bij de wedstrijdselectie te laten behoren. De eindbeslissing hierover ligt uiteraard bij Robert Maaskant, de verantwoordelijk hoofdtrainer.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven