string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Sierhuis komt en Cassierra gaat bij FC Groningen.

Maandag 31 december 2018 om 16:00

Onder voorbehoud van de medische keuring huurt FC Groningen per 1 januari 2019 Kaj Sierhuis voor anderhalf seizoen van Ajax. Mateo Cassierra bewandelt de omgekeerde weg en keert na een huurperiode van een half jaar weer terug naar Amsterdam. De Trots van het Noorden heeft na de huurperiode van Sierhuis een optie tot koop op de 20-jarige spits. Deze optie betreft een overeenkomst tot medio 2023.

Kaj Sierhuis is geboren in de Griekse hoofdstad Athene, maar heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij is afkomstig uit de opleiding van Ajax. De aanvaller speelde dit seizoen in Jong Ajax en maakte in de Keuken Kampioen Divisie vier goals in dertien wedstrijden. Sierhuis kwam dit seizoen tevens twee keer in actie in de Eredivisie en hij was een paar minuten voor tijd invaller bij de Champions League kwalificatiewedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz.
 
Over de komst van Sierhuis naar Groningen zegt manager technische zaken Ron Jans: “Wij volgen Kaj Sierhuis al langer en loerden op het moment dat er bij Ajax een opening zou komen te liggen om hem over te kunnen nemen. Dat moment is nu daar. Kaj is een zeer interessante spits. Zijn grootste kwaliteit is scoren. Dat heeft hij in de gehele opleiding van Ajax gedaan en nu ook weer bij Jong Ajax. Daarnaast speelt hij met veel inzet, heeft hij een uitstekende wedstrijdinstelling en toont hij zich een teamspeler. Wij zijn heel blij dat we Kaj aan onze selectie kunnen toevoegen.”
 
Mateo Cassierra keert terug naar zijn werkgever Ajax. De huurovereenkomst van een jaar tussen FC Groningen en de Amsterdammers is voortijdig ontbonden.

In duel met Sparta

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven