‘Serie mooie uitdagingen voor de feestdagen’

5 december 2017

In de 659ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste uitzege van het seizoen tegen ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar een nieuw uitduel – zondag in Kerkrade tegen Roda JC – en werpt hij ook alvast een blik op de volgende thuiswedstrijd van FC Groningen, over dik een week tegen de tot nu toe ongenaakbare koploper PSV.

“Onze eerste uitoverwinning van dit seizoen was direct een klinkende. De 3-0 zege op ADO in Den Haag was dik verdiend en eigenlijk hebben we het nog te lang te spannend gehouden. Met name in de laatste fase van de eerste helft en direct na rust hadden we meer afstand moeten nemen. Gelukkig zijn we niet echt in de problemen gekomen en was de winst al met al overtuigend.”
 
Ranglijst
“Om onderin op de ranglijst weg te komen, hebben we komend weekeinde opnieuw een resultaat nodig. Zondagmiddag treden we om 12.30 uur in Kerkrade aan tegen Roda JC. Hoewel de Limburgers in de stand op doelsaldo onderaan staan in de Eredivisie, hebben wij nog maar een paar weken geleden in het KNVB-bekertoernooi ervaren dat deze ploeg niet eenvoudig te kloppen is. Daarnaast zal ook Roda vertrouwen hebben getankt met hun zege op sc Heerenveen. Het verschil op de ranglijst met de hekkensluiters bedraagt slechts vijf punten, dus we moeten aan de bak. Aan de andere kant is het gat naar de nummer 8 op de ranglijst slechts drie punten. Een uitdagend perspectief.”
 
Midweeks
“Wat spelers en staf nog niet moeten doen, maar waarop wij wél alvast de aandacht willen vestigen, is onze volgende thuiswedstrijd. Die spelen we namelijk volgende week woensdag tijdens een midweekse speelronde in de Eredivisie. Tegenstander is dan PSV, dat met ruime voorsprong de ranglijst aanvoert. Het duel met de koploper in Noordlease Stadion begint volgende week woensdag om 18.30 uur. De kaartverkoop voor dit topduel is in volle gang. Kaarten zijn eenvoudig en snel online te bestellen via deze website. Er geldt vrije verkoop voor deze wedstrijd”
 
“In het weekeinde na ons competitieduel met PSV hebben we opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen Excelsior in Rotterdam. De eerste seizoenshelft wordt vlak voor de kerstdagen afgesloten op zondag 24 december met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Kortom: met de feestdagen in aantocht wacht ons een serie wedstrijden met mooie uitdagingen.”
 
Bezoek Hateboer
“Komende donderdag breng ik samen met Supporterscoördinator Matthias Mulder en zaakwaarnemer Rob Witschge een bezoek aan Hans Hateboer. Onze voormalige verdediger speelt die avond met zijn huidige ploeg Atalanta het Europa Leagueduel met Olympique Lyonnais. Het Europese duel wordt niet in het eigen stadion in Bergamo gespeeld, maar in Sassuolo. Dat is dan toevalligerwijs weer de huidige club van een andere voormalige FC-verdediger; Timo Letschert. Zowel Atalanta als Lyon zijn beide al geplaatst voor de volgende fase van het Europese toernooi.”
 
Opleiding
“In de opleiding krijgen de trainer/coaches deze week tips en adviezen met betrekking tot gezonde voeding. Voedingsdeskundige Linda Swart zal daarbij de nadruk leggen op belangrijke voedingsstoffen bij het bereiden van maaltijden voor sporters, zoals koolhydraten, eiwitten en goede vetten. Naast de uitleg en toelichting aan de trainer/coaches is het belangrijk dat deze informatie wordt gedeeld met spelers en ouders/verzorgers. Bij de opleiding staat winnen door ontwikkeling centraal en daarvoor zijn trainingen, rust- en hersteldagen en gezonde voeding van essentieel belang.”
 
Kerstdiner
“Komende maandag vindt er in het Noordlease Stadion een bijzondere activiteit plaats. Vanaf 18.00 uur verzorgt de Rollyside, de supportersvereniging voor mindervaliden van FC Groningen, een speciaal kerstdiner voor vijftig dak- en thuislozen via het Leger des Heils.”
 
“De bediening van het kerstdiner wordt verzorgd door directie en medewerkers van FC Groningen en door bestuursleden van de Supportersvereniging FC Groningen en de Rollyside. Naast de uitgenodigde dak- en thuislozen, zal ook burgemeester Peter den Oudsten bij het speciale diner aanschuiven om namens de Stad de maatschappelijke betrokkenheid en de verbinding nog eens extra te benadrukken.”
 
Uitgenodigd
“De vijftig dak- en thuislozen worden daarnaast uitgenodigd om volgende week woensdag aanwezig te zijn bij onze thuiswedstrijd tegen PSV.”
 
“Het Leger des Heils helpt ieder jaar duizenden mensen met professionele zorg en begeleiding.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws