string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Selectie klaar voor finale.

Donderdag 28 mei 2009 om 11:59

FC Groningen begint vanavond in Breda aan de finale van de play-offs om een plek in de tweede voorronde van de Europa League. De FC kwam de eerste ronde tegen Utrecht zonder kleerscheuren door en NAC won in de halve finale zelfs tweemaal van Feyenoord.

Bij FC Groningen is de selectie nagenoeg compleet. Gibril Sankoh zit donderdag de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Petter Andersson en Nicklas Pedersen zijn er al reeds lange tijd uit met blessures. Pedersen is bovendien vervroegd teruggekeerd naar Denemarken. Oluwafemi Ajilore heeft last gekregen van liesklachten. Ron Jans: “Voor Pedersen en Ajilore is het afgelopen seizoen niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Zij zullen vanaf de voorbereiding het oude seizoen achter zich moeten laten en zich helemaal op de nieuwe competitie richting. Volgend seizoen moet hun seizoen worden.”

Voor het allemaal zover is, speelt FC Groningen is nog de belangrijkste wedstrijden van het jaar. “Ik heb van tevoren al gezegd, let op NAC. En zij hebben overtuigend gewonnen van Feyenoord. We weten hoe we hen willen bestrijden en willen donderdagavond een gunstige uitgangspositie creëren. Na 2007 waarin de play-offs werden gewonnen, liep het vorig jaar fout af in het toetje van de Eredivisie. Wij hebben nu veel meer kwaliteit in de ploeg en hebben bovendien gepiekt in met name de thuiswedstrijd tegen Utrecht. Dat ‘pieken’ moeten we nu nog twee keer doen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam