string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Selectie fit, Sparv terug van schorsing.

Vrijdag 28 september 2012 om 14:55

FC Groningen kan zondag beschikken over een volledig fitte selectie voor de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Trainer Robert Maaskant kan enkel geen beroep doen op de geschorste Suk Hyun-Jun, maar ziet Tim Sparv juist terugkeren van een schorsing.

Maaskant geeft normaal gesproken zijn opstelling niet prijs gedurende het persmoment op vrijdag, maar week daar deze keer vanaf. “We hebben één wijziging ten opzichte van de gewonnen bekerwedstrijd tegen G.V.V.V. van afgelopen woensdag. Tim Sparv komt terug in het elftal en vervangt Tom Hiariej.”
De oefenmeester kan zondag beschikken over een volledig fitte selectie. “We hebben in de wedstrijd tegen G.V.V.V. wel wat tikken gekregen, maar hebben verder geen blessures. Iedereen kan spelen.”
De trainer maakt de laatste weken veel gebruik van statistische gegevens in de voorbereiding op de wedstrijden. “Je ziet dat de meeste doelpunten tegenwoordig worden gescoord vanuit de omschakeling. Drie passes na de omschakeling is vaak voldoende voor een doelpunt. We hebben een fantastisch team voor dat type voetbal. Spelers als Andraz Kirm en Mitchell Schet hebben een goede loopactie en met Género Zeefuik hebben we een prima aanspeelpunt voorin.”
Welke spelers er zondag bij de selectie zitten, maakt Maaskant zoals gebruikelijk pas na de zaterdagtraining aan zijn spelers bekend. 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven