string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Selectie FC opnieuw compleet.

Vrijdag 02 november 2012 om 15:03

FC Groningen heeft de 24-koppige selectie opnieuw fit en compleet voor de komende competitiewedstrijd. Zondag is NEC in Euroborg de volgende tegenstander. Het duel begint al om 12.30 uur.

Alle spelers die afgelopen dinsdag in actie kwamen in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn goed hersteld. En zodoende heeft trainer Robert Maaskant opnieuw te kiezen uit 24 spelers. “We zullen zaterdagochtend nog enkele afwegingen maken voor de selectie van achttien en zullen mogelijke griepjes nog even afwachten, voordat we de selectie kenbaar maken.”
Schorsing en vraagteken
Collega Alex Pastoor van NEC heeft in zijn basisformatie één en mogelijk twee aanpassingen te doen ten opzichte van vorig weekend. Linksback Kevin Conboy is geschorst naar aanleiding van een rode kaart en de inzetbaarheid van linksbuiten Navarone Foor is nog een vraagteken. Rémy Amieux en Nick van der Velden zijn hun waarschijnlijke vervangers.
Vorig seizoen eindigde Groningen-NEC in 3-3. Pastoor blikt in het programmaboekje van komende zondag vooruit: “Ik vind een wedstrijd met veel doelpunten prima, als wij er maar één meer maken dan Groningen. Maar zelf ‘de nul’ houden, heeft toch wel mijn voorkeur. We hebben een hoog aantal ‘clean sheets’. De organisatie achterin geeft ons de ruimte van daaruit frivool te voetballen.”
Alleen maar energie
Ook Tim Sparv blikt vooruit naar het treffen van zondag om 12.30 uur. “De wedstrijd tegen NEC is heel belangrijk voor ons. We willen terug naar het linkerrijtje en NEC staat vlak boven ons. Het feit dat wij door de bekerwedstrijd van dinsdag een extra belasting hebben gehad, terwijl NEC die niet had, zie ik niet als een probleem. We hebben genoeg dagen de tijd gehad om te herstellen en door te winnen, krijg je alleen maar energie. Laten we hopen op een goede wedstrijd met een mooie sfeer.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven