string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Selectie dinsdag voor het eerst het veld op.

Maandag 20 juni 2022 om 15:14

De eerste selectie van FC Groningen is deze week begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Na enkele dagen van fysieke testen staat morgen (dinsdag 21 juni) de eerste veldtraining op het programma. De selectie onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth wordt tussen 11.00 en 11.30 uur op het veld verwacht voor de eerste oefensessie van het seizoen. Aanstaande vrijdag staat de eerste oefenwedstrijd gepland in Loppersum tegen SC Loppersum, aftrap 19.00 uur. 

Er wordt dinsdag nog niet getraind op het eerste trainingsveld nabij het TopsportZorgCentrum omdat deze nog herstellende is van onderhoudswerkzaamheden na het afgelopen seizoen. De oefensessie zal plaatsvinden op het middelste van de drie trainingsvelden en is daardoor niet optimaal te zien voor belangstellenden. Het is niet toegestaan om voor de omheining op het veld te gaan staan.
 
In tegenstelling tot in voorgaande jaren wordt er geen “eerste training van het nieuwe seizoen” met een speciaal programma daaromheen voor supporters georganiseerd. De reden hiervoor zijn de festiviteiten in die week in het Stadspark, waaronder de festivals Stadspark Live van afgelopen weekend en de Hella Mega Tour en het concert van Guns ’n Roses later deze week.
 
Vanwege deze evenementen worden niet alleen alle parkeerplekken op en rondom Sportpark Corpus den Hoorn gebruikt, ook de wielerbaan rondom de trainingsvelden doet dienst voor de organisatie van de festivals. Naast de bezetting van het terrein rond het TopsportZorgCentrum en de bereikbaarheid, zorgt ook de geluidsoverlast vanuit het aanpalende Stadspark ervoor dat het voor FC Groningen niet haalbaar wordt om in die week een evenement voor supporters op te zetten rondom de eerste training van het nieuwe seizoen, dat voldoet aan de wensen en verwachtingen.
 
Supporters wordt vanwege bovenstaande muziekevenementen tevens afgeraden om woensdag of donderdag af te reizen naar Sportpark Corpus den Hoorn – in ieder geval niet met de auto. De eerste keer wanneer supporters weer massaal de eerste selectie aan het werk kan zien, is komende vrijdag. SC Loppersum is in Loppersum de eerste tegenstander van de oefencampagne. Aftrap aan Sportpark de Bosweg is om 19.00 uur. Tickets zijn aan de kassa’s van het sportpark in Loppersum te verkrijgen.

20200720eerstetraining037

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’