string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Seizoenkaartteller op 11.458, ruim 2.900 ‘nieuwe’ seizoenkaarthouders.

Maandag 17 juli 2023 om 16:06

FC Groningen verkocht tot op heden 11.458 seizoenkaarten. Dit in inclusief de 470 vijfjaarkaarthouders waardoor het aantal supporters dat een seizoenkaart verlengde of nieuw kocht bijna elfduizend is. Ruim 2.500 supporters verlengden hun seizoenkaart nog niet, daartegenover staat het aantal van ruim 2.900 supporters die vorig jaar geen jaarkaart had in Euroborg, maar dit seizoen wel een seizoenkaart heeft besteld.

Met het aantal van 11.458 seizoenkaarthouders is het aantal van afgelopen seizoen ruimschoots overstegen. Ruim 2.900 FC-supporters die vorig seizoen geen kaart hadden, hebben voor dit seizoen wel een seizoenkaart gekocht. Ruim 2.500 supporters heeft hun seizoenkaart van afgelopen seizoen nog niet verlengd. Een seizoenkaart bestellen kan via https://tickets.fcgroningen.nl.

Stijging
De grootste stijging is op de Tonny van Leeuwen Tribune die geheel is uitverkocht. Op de Piet Fransen Tribune zijn momenteel zo`n 150 FC-supporters meer dan vorig jaar aan het einde van de periode waarin seizoenkaarten konden worden besteld. Op de Koeman Tribune loopt het aantal nog zo`n 200 plekken achter op het totale aantal van vorig seizoen. Vorig seizoen eindigde de seizoenkaartverkoop in oktober.

Verreweg de meeste seizoenkaarthouders komen uit de gemeente Groningen, liefst 42,4 procent. De gemeente Midden-Groningen staat op een tweede plaats met momenteel ruim 1.000 seizoenkaarthouders, 8,8 procent. Het Westerkwartier is derde met 7,3 procent. De eerste Drentse gemeente is Tynaarlo op een zesde plaats, gevolgd door de gemeente Assen. Een seizoenkaart bestellen kan via https://tickets.fcgroningen.nl.

Zondag 23 juli: Open Dag
FC Groningen organiseert komende zondag (23 juli) de jaarlijkse Open Dag in Euroborg. De deuren openen om 13.00 uur tot 17.00 uur. De Open Dag is voor alle FC-supporters – seizoenkaarthouder of niet – gratis te bezoeken. Vanzelfsprekend hebben supporters de mogelijkheid om tijdens de Open Dag een seizoenkaart te kopen. FC Groningen start het seizoen op vrijdag 11 augustus met de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax.

Gerelateerd nieuws.

23 minuten geleden

De knop om bij FC Groningen

2 dagen geleden

Wie maakt de Scapino Goal van de Maand: februari? Stem nu

2 dagen geleden

Engelse weken voor FC Groningen