string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Seizoenkaartaantal richting uitverkocht, verlengen kan nog tot en met zondag.

Donderdag 20 juni 2024 om 17:52

De seizoenkaartteller staat momenteel op ruim 14.000. Huidige seizoenkaarthouders hebben nog tot en met aanstaande zondag (23 juni) om hun kaart te verlengen voor het komende seizoen. Na deze datum vervalt de reservering. Vanaf dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni staan diverse ruildagen op het programma voor supporters die een seizoenkaart hebben verlengd of gekocht.

Het verlengen van de seizoenkaart kan tot en met zondag 23 juni 23.59 uur eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl.  Supporters die hun kaart hebben verlengd, hebben het recht gebruik te maken van de ruildagen. De ruildagen beginnen om 10.00 uur en zijn opgedeeld in drie groepen.

De ruildagen zijn:

  • Dinsdag 25  juni: supporters in de huidige vakken A en H.
  • Woensdag 26 juni en donderdag 27 juni: supporters op de Noordtribune die van sector willen ruilen.
  • Vrijdag 28 juni: reguliere ruildag voor alle seizoenkaarthouders.

Ruilen kan online in de FC Groningen Ticketshop met het account waarmee de seizoenkaart is aangeschaft. Een seizoenkaarthouder die wil ruilen, kan één van de beschikbare plekken aanvinken. Door na het ruilproces te klikken op afronden is de verplaatsing voltooid. Supporters ontvangen daarna een orderbevestiging. De ‘oude’ plek van de seizoenkaarthouder komt weer beschikbaar voor anderen.

Wanneer er naar een duurdere plek in het stadion wordt geruild, ontvangt de supporter een betalingsverzoek. Ruil je naar een goedkopere plaats, zal FC Groningen het verschil binnen 15 werkdagen op het bij ons bekende rekeningnummer retourneren. Indien er is betaald met een automatische incasso (termijn of eenmalig) kan het wat langer duren voordat de verrekening is afgehandeld.

Capaciteit publiekstribunes Euroborg
Euroborg heeft in totaal plaats voor ongeveer 17.000 supporters verdeeld over drie publieke tribunes. De totale capaciteit van het stadion betreft 22.500, maar dit is inclusief de tribunes voor zakelijke gasten en het gastenvak voor uitsupporters.

Losse verkoop
FC Groningen wil van de 17.000 plekken voor supporters idealiter minimaal 2.500 plaatsen beschikbaar houden voor losse kaartverkoop. Dit om supporters die zich geen seizoenkaart kunnen veroorloven – bijvoorbeeld vanwege werk in het weekend – of om andere redenen tóch de mogelijkheid te bieden incidenteel de Trots van het Noorden aan het werk te zien in Euroborg. Dit betekent dat er in totaal 14.500 seizoenkaarten kunnen worden verkocht. In dit aantal van is rekening gehouden met de kaarten die worden verstrekt via de Stichting Laat ons weer eens samen juichen.

Wanneer alle supporters die hun kaart nog niet hebben verlengd, in de komende dagen alsnog verlengen, wordt het aantal van 14.500 seizoenkaarthouders ruim overschreden. Vanzelfsprekend is het voor alle huidige kaarthouders mogelijk hun kaart tot en met zondag 23 juni te verlengen en zal FC Groningen in dat geval komend seizoen minder dan 2.500 beschikbare plekken voor de losse verkoop hebben.

Wachtlijst
De kans is reëel dat bij de Trots van het Noorden na aankomende zondag wanneer de verlengperiode eindigt 14.500 of meer plaatsen worden bezet door seizoenkaarthouders en de club de vrije verkoop van seizoenkaarten niet kan hervatten. De FC stopte op donderdag 16 mei, drie dagen na de start van de verleng- en verkoopperiode, de vrije verkoop vanwege de enorme run op seizoenkaarten. Supporters konden zich inschrijven voor een wachtlijst.

Het is mogelijk dat de club de supporters op de wachtlijst dus moet teleurstellen omdat er geen seizoenkaarten meer beschikbaar zijn. Mochten er nog wel kaarten beschikbaar zijn, wordt de volgorde van binnenkomst van inschrijving gehanteerd. Supporters die op de wachtlijst staan, worden begin volgende week geïnformeerd of het mogelijk is een kaart aan te schaffen.   

Kaartenmarkt
Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg blijft een aantal tickets van 2.500 beschikbaar voor losse verkoop. Daarnaast zal de club per wedstrijd bekijken of het de kaartenmarkt (deels) kan openen. Seizoenkaarthouders kunnen in dat geval – als zij zelf niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn –  hun kaart aanbieden via de kaartenmarkt in de FC Groningen Ticketshop. Zij bieden medesupporters de kans om FC Groningen in Euroborg te beleven en krijgen hiervoor een vergoeding van 1/17e deel van de prijs van hun seizoenkaart.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente

1 dag geleden

Oud-voorzitter Jaap van der Linde overleden

2 dagen geleden

Open Dag FC Groningen op zaterdag 3 augustus