string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Scout en voormalig speler Jurrie Koolhof overleden.

Maandag 28 januari 2019 om 15:00

Vandaag, maandag 28 januari, is Jurrie Koolhof overleden. De scout en voormalig speler van FC Groningen leed al een tijd aan een slopende ziekte en is 59 jaar geworden.

Jurrie Koolhof, geboren op 10 januari 1960 in Beerta, was sinds februari 2009 als scout in dienst van FC Groningen. In het seizoen 1987/1988 speelde de spits 25 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij tien keer scoorde. In de jaren ’80 kwam Koolhof vijf keer uit voor het Nederlands elftal.

De aanvaller speelde meer dan vierhonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal (met bijna tweehonderd doelpunten) bij Veendam (2x), Vitesse (2x), PSV, De Graafschap en dus ook FC Groningen.
 
Wij hebben Jurrie leren kennen als een integere en betrokken man en een echt voetbaldier. Hij was een graag geziene gast, met een groot netwerk in de voetballerij.
 
Jurrie laat een grote leegte achter. Wij wensen zijn vrouw Monique, de kinderen Wesley en Dean en de overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit zware verlies.
 
Ter nagedachtenis aan het overlijden van Jurrie Koolhof zal er zaterdag bij de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Willem II een minuut stilte worden gehouden en zullen onze spelers rouwbanden dragen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’