string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Scheidsrechter Liesveld: ‘Gezondheid spelers kon niet worden gewaarborgd’.

Zondag 26 januari 2014 om 14:55

Scheidsrechter Richard Liesveld besloot, ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd FC Groningen - FC Twente, het competitieduel alsnog af te gelasten vanwege de onbespeelbaarheid van het veld. De arbiter gaf aan de beslissing in overleg met beide trainers te hebben genomen en dat FC Groningen er in zijn ogen alles aan heeft gedaan het veld speelklaar te krijgen.

Richard Liesveld stapte vanochtend met een temperatuur van plus zes graden in zijn auto om vanuit het westen van het land naar Groningen te rijden. Aangekomen in Groningen was het kwik tot ver onder nul gedaald. “Ik kon mij vanmorgen niets voorstellen bij wat ik hier nu heb aangetroffen,” aldus Liesveld. “Er was sprake van ijsvorming en de bovenlaag van het veld was glad. Daarom was het niet wenselijk te spelen omdat de gezondheid van de spelers niet kon worden gewaarborgd.”
De arbiter heeft getwijfeld over zijn beslissing en riep daarom de trainers van beide elftallen, Erwin van de Looi en Michel Jansen, bij zich voor overleg. “Voor mezelf was het geen probleem geweest. Ik hoef alleen van A naar B te lopen, maar van de spelers wordt natuurlijk meer verwacht. Daarom wilde ik de beslissing mede laten afhangen van de mening van beide trainers. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat het niet verantwoord was deze wedstrijd op dit veld te spelen.”
Volgens de scheidsrechter treft FC Groningen geen blaam. “Zoals ik nu kan beoordelen heeft FC Groningen er alles aan gedaan om het veld speelklaar te krijgen voor deze wedstrijd. Ik zal een rapport opmaken met alles wat ik heb gezien en gehoord. Daarna is het verder aan de KNVB hoe nu verder om te gaan met deze wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’