string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Scenario’s voor zondag 12 mei.

Maandag 06 mei 2013 om 10:47

Na het behaalde punt van zondagmiddag 5 mei heeft FC Groningen nog twee van de zes concurrenten over in de strijd om een deelnamebewijs aan de play-offs. In totaal strijden nog vier ploegen om de resterende twee plekken. FC Utrecht en FC Twente zijn reeds geplaatst.

Aanstaande zondag 12 mei om 14.30 uur zijn er nog drie duels van belang voor FC Groningen in de strijd om de zevende en achtste plaats. Indien AZ aanstaande donderdag de bekerfinale van PSV verliest, zijn de Alkmaarders een vierde kandidaat voor deelname aan de play-offs. FC Utrecht en FC Twente zijn reeds geplaatst en spelen thuis tegen respectievelijk Heracles Almelo en PSV.
Situatie vooraf:
5. FC Utrecht 33-60 (+11)
6. FC Twente 33-59 (+25)
7. FC Groningen 33-43 (-15)
8. SC Heerenveen 33-42 (-12)
9. ADO Den Haag 33-40 (-12)
10. AZ  33-39 (+4)
De scenario’s:
A) FC Groningen heeft plaatsing voor de play-offs nog volledig in eigen hand. Indien Groningen zondag wint van Ajax of gelijkspeelt, is de ploeg van trainer Robert Maaskant verzekerd van een thuiswedstrijd in Euroborg op donderdag 16 mei. Tegenstander daarin is dan FC Utrecht of FC Twente. De return is in dat geval op zondag 19 mei.
Indien FC Groningen verliest, zijn er nog twee vangnetten om alsnog bij de eerste acht op de ranglijst te eindigen:
B) Verlies van SC Heerenveen bij Roda JC
C) Gelijkspel of verlies van ADO Den Haag bij PEC Zwolle
Als zowel B) als C) plaatsvinden bij verlies van FC Groningen, blijft de FC zelfs zevende. Het slechtste scenario voor FC Groningen is minimaal een gelijkspel van Heerenveen bij Roda JC en een zege van ADO Den Haag in Zwolle. Dan eindigt FC Groningen als negende en grijpt het – ondanks een plek in het linkerrijtje – naast deelname aan de play-offs.
Bekerfinale
Indien AZ de bekerfinale van PSV verliest komt deze ploeg er als concurrent bij voor SC Heerenveen en ADO Den Haag in de strijd om de achtste plek. De Alkmaarders gaan op bezoek bij het reeds gedegradeerde Willem II en moeten daarbij hopen dat ADO Den Haag niet wint en Heerenveen van Roda JC verliest. In dat geval kan AZ, dat al zeker is van Europees voetbal, in de play-offs strijden om een ‘beter’ Europees ticket.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’