string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Sankoh en Van de Laak openen bouwkeet Oosterpark.

Dinsdag 09 december 2008 om 15:55

Donderdagmiddag is op de bouwgrond van het voormalige Stadion Oosterpark een speciale bouwkeet in gebruik genomen. De officiële opening op het terrein aan de Zaagmuldersweg werd verricht door Koen van de Laak en Gibril Sankoh, twee spelers die nog in het Oosterpark hebben gespeeld.

Het project heeft de naam “FC de Keet” gekregen. De fraaie vormgeving van de Keet is een opdracht van de bouwbedrijven Ballast Nedam, BAM en Rottinghuis uitgevoerd door studenten van de MBO-opleiding Kunst Theater Media van het Noorderpoort. Van de Laak en Sankoh verrichtten de openingshandeling. Het geheel zal worden opgeluisterd door een koor van studenten van Kunst Theater Media.

In juli 2008 kwam bij de opleiding namens de bouwbedrijven de opdracht binnen om een witte bouwkeet van 26 meter lang, 4 meter breed en 6 meter hoog vorm te geven. Deze keet staat nu op de voormalige middenstip van het FC Groningen-stadion, als uitvalsbasis voor aannemers en bouwers die huizen bouwen in de Oosterparkwijk. De keet zal drie jaar het gezicht van de nieuwbouw blijven bepalen en heeft als thema ”voetbal en bouw”.

Docent aan de opleiding Kunst Theater Media, Colien Langerwerf, bedacht samen met studenten van de afdeling ‘vormgeving’ een concept en het ontwerp voor de keet. De bouwkeet werd FC Groningen-groen geschilderd met veldbelijning. Door tweedejaars studenten van Kunst Theater Media werden zestig houten cirkels van 80 centimeter doorsnee geproduceerd met daarop zestig pictogrammen, over voetbal en bouw. Deze houten cirkels zijn op de Keet aangebracht. Beeldend kunstenaar Eduard Bezembinder heeft bij dit hele proces geassisteerd.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup