Sander van Gessel in staf eerste selectie FC Groningen

14 januari 2019 / vandaag

Sander van Gessel is per direct toegevoegd aan de begeleidingsstaf van de eerste selectie van FC Groningen. Hij wordt de komende anderhalf jaar één van de assistent-trainers van hoofdtrainer Danny Buijs. Van Gessel was gedurende de eerste seizoenshelft trainer/coach van FC Groningen onder-17. Die rol wordt tijdens de tweede seizoenshelft ingevuld door Paul Matthijs, die voor de winterstop assistent-trainer was van Marcel van Buuren bij FC Groningen onder-19.

Sander van Gessel was vanaf het begin van dit seizoen al deels betrokken bij de eerste selectie. “Dat is alle betrokkenen zo goed bevallen, dat we Sander heel graag meer bij het eerste elftal wilden betrekken. Hij heeft een toegevoegde waarde. Maar de combinatie van trainer/coach zijn van onder-17 én de werkzaamheden bij het eerste elftal; dat is pittig. De vraag is of je beide functies voor de volle honderd procent een seizoen lang kunt volhouden. Daarom hebben we Sander voorgesteld fulltime bij het eerste elftal aan de slag te gaan,” laat technisch manager Ron Jans weten.
 
Het gevolg hiervan is dat er een nieuwe trainer/coach bij FC Groningen onder-17 komt. Dat wordt Paul Matthijs. Hij was tijdens de eerste seizoenshelft assistent-trainer van Marcel van Buuren bij FC Groningen onder-19. Daar ontstaat nu een vacature, waaraan nog invulling moet worden gegeven door hoofd opleiding Peter Jeltema.

JW201801076527
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws