string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Samuel Dikos genomineerd voor titel Best Western Strijder van het Jaar 2023.

Woensdag 28 december 2022 om 16:00

Samuel Dikos is de tweede genomineerde van dit seizoen voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. De Slowaaks jeugdinternational speelt sinds afgelopen zomer in de Opleiding van FC Groningen. De aanvaller heeft zich in de afgelopen maanden dusdanig laten zien en ontwikkeld dat het hem een nominatie voor de eretitel binnen de Opleiding heeft opgeleverd.

De 16-jarige Dikos komt uit voor FC Groningen onder-18 en heeft zijn debuut voor FC Groningen onder-21 ook al gemaakt. Zijn droom is om te slagen als profvoetballer en daar heeft de jongeling alles voor over. “Vanaf kleins af aan heeft mijn vader me verteld: ‘Als je hard werkt, word je op een dag beloond.’ Dat houd ik me altijd voor. Mijn liefde voor voetbal is groot, ik houd van het spelletje en de pijn die erbij hoort. Mijn doel is om mijn familie trots te maken.”

Zijn trainer Melchior Schoemakers is onder de indruk van Dikos. Samuel is een fantastische jongen op en naast het veld. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten. Sterk en vaardig, kan goed dribbelen en passen. Gelukkig kan alles nog beter, dus daar zijn we mee aan de slag. Hij legt alle energie overal in, doet altijd alles op 100%. Voetbal, maar ook bijvoorbeeld zijn schoolwerk dat hij op afstand volgt. Hij is zeer gedisciplineerd.”

Voor Dikos is de stap naar FC Groningen die hij afgelopen zomer maakte, een duidelijke stap omhoog. Daardoor daagt de aanvaller zichzelf uit om iedere dag beter te worden. “Ik wilde graag op jonge leeftijd naar het buitenland. Het voetbalniveau is hier hoger dan waar ik vandaan kom. Daarom heb ik Engels geleerd en altijd had getraind. Ik zie mijn stap naar Groningen als een beloning. Op dit moment is Groningen voor mij de beste plek om te groeien.”

Thom van Bergen werd eerder dit seizoen al genomineerd als Best Western Strijder van het Jaar. Bekijk het interview met Samuel Dikos in onderstaande videoplayer waarin de Slowaak ook over zijn bijzondere band met landgenoot Tomas Suslov vertelt.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

1 week geleden

Invulling trainersposities Opleiding nieuwe seizoen

1 week geleden

Vier duels op Corpus, onder-21 naar Zwolle