string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Samenwerking RVO Groningen met Cambuur Leeuwarden.

Woensdag 28 april 2010 om 14:45

Regionale Voetbalopleiding Groningen en Cambuur Leeuwarden gaan samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding. Met ingang van het seizoen 2010/2011 zullen de jeugdteams worden samengevoegd en de wedstrijden gaan spelen op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen, maar zal een C1 en D1-team op de locatie Leeuwarden actief blijven. De nieuwe opleiding gaat RVO Groningen/Cambuur heten en staat onder leiding van Peter Jeltema.

RVO Groningen was al een samenwerkingsverband tussen FC Groningen en BV Veendam. Hieraan wordt Cambuur Leeuwarden dus toegevoegd. Met dit initiatief volgen de clubs de ontwikkelingen in het  landelijke betaalde voetbal. In de planontwikkeling binnen het huidige voetballandschap is volgens onderzoek slechts plaats voor 14 Top-opleidingen. FC Groningen was al langer de mening toegedaan dat het bij die selecte groep moest behoren. Eerder BV Veendam en nu dus ook Cambuur Leeuwarden sluiten zich hierbij aan.    
De grondgedachte binnen de samenwerking is het ontwikkelen van (noordelijk) voetbaltalent tot betaald voetballer. Met Cambuur als partner wordt de noordelijke regio vergroot en bestaat er dus een groter potentieel. Er zal hierdoor naar verwachting ook minder instroom van buitenaf komen. Buiten het C1 en D1-team in Leeuwarden zullen de trainingen en wedstrijden worden afgewerkt op Sportpark Corpus den Hoorn. In Leeuwarden zullen de geel-blauwe kleuren worden gevoerd. Op Corpus wordt in de groen-witte kleuren gespeeld. Er zal een nieuw gezamenlijk logo worden ontwikkeld.
Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen licht toe: “Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van talentvolle voetballers te verhogen en hierdoor een grotere doorstroom te realiseren naar het betaalde voetbal. We willen de kennis en krachten bundelen in plaats van met drie jeugdopleidingen in de breedte te werken. In de samenwerking is sprake van minder kwantiteit en meer kwaliteit. Na BV Veendam zijn we ook blij dat we Cambuur als partner erbij hebben. De club is qua cultuur en beleving vergelijkbaar met FC Groningen, dat is een gezond uitgangspunt om samen een traject in te zetten.”
Algemeen directeur Alex Pama van Cambuur Leeuwarden ziet de samenwerking als een positieve ontwikkeling. “Ik vind FC Groningen en Cambuur Leeuwarden vergelijkbare volksclubs met een fanatieke aanhang. Bovendien zijn beide steden de hoofdstad van hun provincie, waardoor ze een extra uitstraling hebben. Deze samenwerking heeft tot gevolg dat je een veel groter gebied in het Noorden kan bestrijken. De beste spelers van Cambuur C1 stromen voortaan door naar de B-junioren van de RVO Groningen/Cambuur. Op deze manier hebben we allebei een hele brede onderbouw en zo werk je in piramidevorm naar boven. Ik denk dat het voor beide clubs alleen maar voordelen heeft.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam